Oldeholtpade debuteert in de derde klasse met zege

Na een succesvolle eerste bekerronde waarin de mannen van trainer Jongsma alle wedstrijden wonnen, begon vandaag het echte werk.
De eerste competitiewedstrijd was tegen Read Swart dat ook gepromoveerd was.

Het "Hoekstra-team" had een flitsende start, want binnen twee minuten kwam men al op voorsprong door een doelpunt van Stefan de Vries.
Mark de Vries brak op rechts door en gaf een voorzet die slecht verwerkt werd door de verdediging van Read Swart en zo voor de voeten kwam van Stefan de Vries die beheerst raak mikte (0-1).
Vlak daarna was de thuisclub dicht bij een treffer, maar de kopbal van de spits van Read Swart ging net naast de paal.
Na tien minuten stuurde Rick Jan van der Leest met een prachtige pass Wilco Elshof richting doel, maar Elshof zijn inzet werd met de voeten gestopt door de doelman van Read Swart.
In deze fase ging het aardig gelijk op met wat meer balbezit voor de thuisclub, maar de beste kansen waren voor de blauwhemden.
Joshua van Weperen probeerde het van grote afstand, maar de doelman van Read Swart tikte de bal uit de bovenhoek.
Uit de hierop volgende hoekschop kopte Mark de Vries knap in , maar weer wist de doelman de bal uit zijn doel te tikken.
Read Swart werd vooral gevaarlijk uit corners en vrije trappen met zijn kopsterke spelers.
Na ruim een half uur zette Stefan de Vries met een mooie steekpass Wilco Elshof weer vrij voor de keeper, maar deze wist de inzet van Elshof te keren.
Zo'n vijf minuten voor rust kreeg de thuisclub nog een kans, maar de spits van Read Swart zag zijn inzet gepareerd worden door keeper Schonewille.
Op slag van rust verdubbelde Oldeholtpade de voorsprong door wederom een doelpunt van Stefan de Vries.
Na goed doorzetten van Rudie de Vries kwam de bal bij Stefan de Vries die met links strak binnen schoot (0-2).
Na de pauze kreeg Oldeholtpade al snel een enorme kans via Mark de Vries.
Wilco Elshof werd diep gestuurd door Stefan Halsema en legde de bal breed op Mark de Vries, maar die mikte de bal in kansrijke positie naast.
Maar nog geen minuut later maakte Mark de Vries toch zijn treffer toen hij na een prachtige pass van Stefan de Vries de verdediging zijn hielen liet zien en koelbloedig afronde (0-3).
De wedstrijd was hiermee eigenlijk al beslist, want de thuisclub was na rust onmachtig.
Na een dik uur spelen kwam Mike Maatman in het veld voor de licht aangeslagen Rick Jan van der Leest die kon terug kijken op een prima wedstrijd.
Het "Hoekstra-team" kreeg nog een flink aantal mogelijkheden om de score op te voeren, maar op het juiste moment werd nogal eens de verkeerde beslissing genomen en ging er weer een kans verloren.
In de slotfase kwam Harmen Schaap in het veld voor de weer volledig herstelde Johan Ziel die ook prima speelde.
Maar het hele team verdiend een compliment ,want het hele team liet een prima indruk achter vanmiddag.
Een prima start dus voor het "Hoekstra-team" dat volgende week Renado ontvangt, de wedstrijd op sportpark Olpea begint om 14.30 uur

Zondag 26-5-2019

Oldeholtpade - Havelte