Oldeholtpade wint nipt van Renado

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van Renado.
Over de gehele wedstrijd gezien was de winst terecht, maar makkelijk ging het niet vanmiddag.

Renado had vorige week fors verloren van Mildam(1-7), maar liet zich vanmiddag zien als een team dat wel probeert de voetballen en bovendien vooral achterin fysiek erg sterk is.
Het "Hoekstra-team" speelde in de eerste twintig minuten prima en zette de verdediging van Renado waar mogelijk direct onder druk.
Dit leverde na 8 minuten al de openingstreffer op door een doelpunt van Jelmer Dijkstra.
Rick Jan van der Leest veroverde de bal op het middenveld en gaf een mooie steekpass op Jelmer Dijkstra die zijn tegenstander uitspeelde en strak in de korte hoek raak mikte (1-0).
Vlak daarna was diezelfde Dijkstra vlak bij zijn tweede doelpunt, maar vrijgespeeld door weer Rick Jan van der Leest schoot hij ditmaal naast.
Renado kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas en na een prima bal van Mike Maatman stond Mark de Vries ineens vrij voor de keeper van Renado, maar die wist te redden.
Renado kwam in het eerste kwartier niet verder dan een vrije trap van Arjen Postma die een metertje naast ging.
Maar na twintig minuten werd het spel van de thuisclub steeds slordiger en kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd.
Na ruim twintig minuten kregen de gasten hun eerste serieuze kans, maar de snelle Olieveira schoot over.
Na ruim een half uur liet de thuisclub weer eens wat van zich horen, maar Wilco Elshof stuitte op de uitstekende doelman van de gasten na een prachtige pass van Stefan de Vries.
En vlak daarna was Elshof net iets eerder bij de bal dan de keeper, draaide zich vrij en legde prima terug op Stefan de Vries maar met een geweldige sliding wist een verdediger van Renado deze inzet tegen te houden.
Vlak voor rust kregen de mannen van trainer Jongsma nog een kans via Elshof, maar weer wist de doelman van Renado met een katachtige reactie redding te brengen.
Na de pauze was de eerste kans voor de thuisclub, Rick Jan van der Leest zag zijn schot gestopt door de keeper, maar de bal kwam voor de voeten van Stefan de Vries die goed in schoot maar weer lag een verdediger van de gasten in de baan van het schot.
Hierna brak een fase aan waarin de gasten sterker werden en Oldeholtpade meer terug moest.
Een snel genomen vrije trap van achteruit ging over de defensie heen en kwam terecht bij Oliveira die net naast mikte.
Een minuut later kopte de voorstopper van Renado via de lat over uit een strak genomen hoekschop van Arjen Postma.
En even daarna waren de gasten weer dicht bij een doelpunt toen de spits van Renado Stefan Halsema prachtig uitspeelde maar hopeloos over het doel schoot.
In de laatste twintig minuten kreeg het "Hoekstra-team" toch langzaam weer wat grip op de wedstrijd en kreeg het ook weer enkele kansen.
Rick Jan van der Leest was dicht bij een treffer, maar zijn schot werd uit de hoek getikt door de uitblinkende doelman van de gasten.
Diezelfde doelman wist tien minuten voor tijd ook Mark de Vries van scoren af te houden door tot tweemaal toe zijn inzet te keren.
In deze fase was het eigenlijk wachten op de verlossende 2-0, maar ook een goed gemikte kopbal van Mark de Vries wist de doelman met een reflex uit zijn doel te houden.
In blessuretijd stuurde Joshua van Weperen met een lange bal Wilco Elshof weg, maar een verdediger van de gasten haalde Elshof op de rand van de zestien meter onderuit.
De daarop volgende vrije trap van Wilco Elshof ging via de muur over het doel, waarna de uitstekende scheidsrechter Wijma floot voor het einde van de wedstrijd.
Een zwaarbevochten overwinning voor Oldeholtpade dat volgende week Dio Oosterwolde op bezoek krijgt, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

zondag 20 januari
  Dwingeloo -Oldeholtpade 14.00 uur

zaterdag 26 januari 18.45 uur

Mixtoernooi Senioren en A-jun.