Oldeholtpade speelt gelijk tegen Gorredijk

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Gorredijk gelijkgespeeld (3-3).
Over de gehele wedstrijd gezien was dit ook de juiste uitslag.
Op het kunstgras van Gorredijk zagen we een wedstrijd die alle kanten op kon.

Trainer Jongsma moest het vanmiddag doen zonder Rick Jan van der Leest, Rudie de Vries en Stefan de Vries.
De vervangers waren Mike Maatman, Maxim Kuiper en Aron van der Berg.
In de beginfase was de thuisclub direct gevaarlijk, maar Aron van der Berg wist nog net redding te brengen ten koste van een hoekschop.
Na zo'n tien minuten kreeg de thuisclub een strafschop na een vermeende overtreding van keeper Bastiaan Schonewille.
Milan van der Zee passeerde in de zestien meter Schonewille die duidelijk zijn handen in trok, maar de aanvaller van Gorredijk liet zich gewillig vallen en scheidsrechter Kats trapte er in, strafschop.
Mart van der Tuin faalde niet en bracht de thuisclub op voorsprong (1-0).
Tot overmaat van ramp moest keeper Schonewille zich ook nog laten vervangen wegens een blessure aan de hand, Arjen de Haan was zijn vervanger.
Binnen vijf minuten stond het al weer gelijk toen Wilco Elshof profiteerde van weifelend verdedigen van Gorredijk na een pass van Peter de Vries en schoof simpel de gelijkmaker binnen (1-1).
In deze fase was het "Hoekstra-team" sterker en kreeg ook nog enkele kansjes via Wilco Elshof en Mark de Vries, maar de doelman van Gorredijk wist beide keren te redden.
Toch kwam Oldeholtpade op voorsprong na 25 minuten door een doelpunt van Mark de Vries.
Aron van der Berg gaf een mooie pass op Maxim Kuiper die de bal goed terug gaf op de inlopende Mark de Vries die fraai binnen prikte (1-2).
Even daarna mocht Wilco Elshof vanuit buitenspelpositie doorgaan, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door een verdediger van Gorredijk.
Vlak voor de pauze kreeg Mart van der Tuin nog een dot van een kans, maar vijf meter voor het doel raakte hij de bal volledig verkeerd waardoor de bal naast het doel ging.
In de tweede helft was de thuisclub sterker en net als in de eerste helft kwam het meeste gevaar van de behendige Jesmer de Vries.
Na ruim tien minuten kwam de thuisclub langszij door een doelpunt van Mart van der Tuin.
Jesmer de Vries brak vanaf links door en bood van der Tuin een niet te missen kans (2-2).
Vlak daarna hetzelfde recept, Jesmer de Vries wist vanaf links weer door te breken en gaf goed voor op Mart van der Tuin, maar die tikte net over.
Het "Hoekstra-team" werd nauwelijks gevaarlijk, maar toch kwam men wel weer op voorsprong door een doelpunt van Jelmer Dijkstra.
Wilco Elshof mocht een vrije trap nemen op de hoek van de zestien meter, zijn inzet werd van richting veranderd en kwam voor de voeten van Jelmer Dijkstra die binnen prikte (2-3).
In deze fase van de wedstrijd was deze voorsprong niet terecht, maar daar maalde bij Oldeholtpade natuurlijk niemand om.
Een kwartier voor tijd kwam Joshua Verhoef in het veld voor Mark de Vries.
Tien minuten voor tijd kwam de thuisclub langszij door een doelpunt van Tristan Bijlsma.
Vanaf een meter of 30 wist Tristan Bijlsma een vrij trap fraai binnen te schieten (3-3).
In de slotfase kregen beide teams nog een kans, eerst brak Wilco Elshof door en probeerde de vrijstaande Peter de Vries te bereiken, maar met een prima sliding wist een verdediger van Gorredijk dit nog net te voorkomen.
Aan de andere kant was het weer Jesmer de Vries die doorbrak vanaf links en strak voor gaf, maar Joshua van Weperen wist met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen van Mart van der Tuin de bal kon intikken.
Al met al kunnen beide teams waarschijnlijk wel leven met het gelijkspel.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" thuis tegen Read Swart, aanvang 14.00 uur.

Maandag 22-4-2019

VENO - Oldeholtpade