Oldeholtpade laat zich verrassen door Read Swart

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Read Swart uit de Knipe verloren (0-2).
Vanaf het begin liepen de mannen van trainer Jongsma al achter de feiten aan en de snelle 0-2 achterstand kon in het restant van de wedstrijd niet meer goed gemaakt worden.
Het was de eerste thuisnederlaag voor Oldeholtpade sinds 8 oktober 2017.

Bij Oldeholtpade was Arjen de Haan de vervanger van de geblesseerde doelman Bastiaan Schonewille.
Rudie de Vries was weer terug in de basis ten koste van Maxim Kuiper en Rick Jan van der Leest was terug van een schorsing, maar begon eerst op de bank.
De wedstrijd begon spectaculair, want na nog geen drie minuten had de bal op de stip gekund voor Oldeholtpade.
Wilco Elshof brak vanaf links vanaf de middenlijn door de defensie van Read Swart en werd net op het moment van schieten onderuit gehaald in de zestien meter, maar scheidsrechter Hooijer vond het schijnbaar nog wat te vroeg in de wedstrijd voor een strafschop.
Vlak daarna was aan de andere kant Read Swart gevaarlijk over de rechterkant en de op maat gegeven voorzet werd door Geert Bosscher fraai binnen gewerkt (0-1).
Na zo'n tien minuten stond na een ongelukkig blok ineens Geert Bosscher vrij voor keeper De Haan, maar die bracht knap redding.
Aan de andere kant speelde Rudie de Vries Wilco Elshof vrij, maar zijn goede inzet werd uitstekend gepareerd door de doelman van Read Swart.
Nog binnen de twintig minuten kwamen de gasten uit De Knipe op een 0-2 voorsprong.
Vanaf links werd de bal goed teruggelegd en bij de tweede paal ronde Wiebe Lageveen rustig af (0-2).
In deze fase speelde de thuisclub erg onrustig en hadden de gasten de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien.
Read Swart schakelde steeds goed om en profiteerde van het vele balverlies aan de kant van Oldeholtpade.
Na duur balverlies achterin speelde Read Swart het goed uit, maar de goed ingeschoten bal werd prachtig uit de hoek getikt door Arjen de Haan.
De thuisclub kreeg nog wel enkele kansen, maar het geluk ontbrak ook.
Zo kopte Wilco Elshof uit een corner van Rudie de Vries prima in, maar de bal werd van de lijn gehaald door een verdediger van Read Swart.
Na ruim een half uur spelen kwam Rick Jan van der Leest in het veld voor de licht aangeslagen Stefan Halsema.
In het restant van de eerste helft kreeg Oldeholtpade wel wat meer grip op de wedstrijd, maar echt gevaarlijk wist men niet meer te worden.
In de tweede helft moesten de blauwhemden op jacht naar de aansluitingstreffer en kregen ook enkele kansen.
Zo speelde Rick Jan van der Leest prima naar Wilco Elshof, maar weer stond de doelman van Read Swart succes in de weg.
Read Swart kwam de tweede helft zelf niet vaak meer gevaarlijk door, maar stond verdedigend wel steeds goed.
Ruim twintig minuten voor tijd dribbelde Jelmer Dijkstra naar binnen en schoot buiten bereik van de keeper van Read Swart tegen de paal.
Trainer Jongsma probeerde met twee wissels nog het tij te keren, Joshua Verhoef en Marius de Vries kwamen in het veld voor respectievelijk Peter de Vries en Jelmer Dijkstra.
Maar wat het "Hoekstra-team" ook probeerde, de aansluitingstreffer kwam er niet.
In de slotfase waren de gasten nog dicht bij de 0-3, maar het schot van Frank Tuinman ging rakelings langs de paal.
De laatste kans was voor Rick Jan van der Leest, maar zijn volley ging net over de lat.
Zo verloor het "Hoekstra-team" verdiend van het met volle overgave strijdende Read Swart dat de punten ook goed kon gebruiken.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" uit tegen Renado, aanvang 14.00 uur.

Zondag 24-2-2019

Oldeholtpade - Steenwijk.Boys