Oldeholtpade speelt gelijk tegen Renado in tumultueus duel

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Renado gelijk gespeeld(3-3).
Het was een wedstrijd waarin van alles gebeurde en na afloop Renado de morele winnaar was.
In ondertal vocht de thuisclub zich in de tweede helft terug van een 1-3 achterstand en wist nog een punt veilig te stellen.

Bij het "Hoekstra-team" waren er twee wijzigingen ten opzichte van vorige week.
Maxim Kuiper verving voorin Mark de Vries en A-junior Marius de Vries verving zijn afwezige broer Rudie.
In de 3e minuut werd Renado voor het eerst gevaarlijk na een slechte uittrap van Arjen de Haan, maar de spits van de thuisclub schoot gehaast naast.
Aan de andere kant kreeg een minuut later Maxim Kuiper een kans na een pass van Peter de Vries, maar de doelman van Renado bracht redding.
Na bijna twintig minuten kreeg Oldeholtpade een strafschop na een overtreding op Maxim Kuiper, een zware straf maar scheidsrechter Struijs kende geen twijfel.
Wilco Elshof schoof de bal koeltjes binnen en zette de blauwhemden hiermee op voorsprong (0-1).
Hierna werd de thuisclub wat sterker en werd vooral gevaarlijk via corners.
Uit een van deze corners viel dan ook de gelijkmaker, in eerste instantie werd de inzet nog geblokt maar in tweede instantie prikte Guus Bax raak (1-1).
Niet lang daarna stond het "Hoekstra-team" alweer op voorsprong door een doelpunt van Wilco Elshof.
De prima spelende Stefan Halsema gaf van achteruit een lange bal op Elshof die goed gebruik maakte van zijn lichaam en uit de draai fraai scoorde (1-2).
Hierna was de thuisclub weer enkele malen gevaarlijk vanuit corners, maar tot twee keer toe werd de bal van de lijn gehaald.
Vlak voor rust kreeg Jelmer Dijkstra nog een kans nadat hij prachtig was vrij gespeeld door Marius de Vries, maar de keeper van Renado wist het schot van Dijkstra via de lat over te tikken.
Na de pauze was het eerste echte gevaar van het "Hoekstra-team", maar Wilco Elshof vond de doelman op zijn weg na goed voorbereidend werk van Maxim Kuiper.
Na een uur spelen moest de thuisclub verder met 10 man nadat de verdediger de doorgebroken Elshof onderuit haalde en zijn tweede gele kaart kreeg.
De vrije trap die hier op volgde leverde de 1-3 op voor Oldeholtpade.
Peter de Vries legde breed op Wilco Elshof die met een geweldig schot in de kruising de keeper volledig kansloos liet, een wereldgoal!
De voor Marius de Vries ingevallen Rick Jan van der Leest had even later de 1-4 op zijn schoen, maar de keeper bracht redding en hield hiermee zijn team in de wedstrijd.
Nadat Mark de Vries in het veld was gekomen voor Peter de Vries kreeg de thuisclub een wat makkelijk gegeven strafschop.
Hans Semplonius bracht de spanning in de wedstrijd terug door de strafschop binnen te schieten(2-3).
Bij het uit het doel halen van de bal ontstond er een worsteling tussen enkele spelers, waarnaar scheidsrechter Stuijs Reggy Meurs van de thuisclub en Joshua van Weperen van Oldeholtpade de rode kaart gaf.
En toen was het dus 9 tegen 10, maar in het veld was niet te zien dat de thuisclub met een man minder speelde.
Renado ging vol de strijd aan en troefde hiermee het "Hoekstra-team" af en kwam dan ook op gelijke hoogte.
Rudie Postma kon randje buitenspel vanaf links doorbreken en schoot strak in de lange hoek (3-3).
Het vlagsignaal van de grensrechter van Oldeholtpade werd genegeerd door scheidsrechter Stuijs en dus telde het doelpunt.
De grensrechter was het er niet mee eens en leverde hierop de vlag in en dus moest er een andere grensrechter komen.
Na een korte onderbreking ging hierna de wedstrijd weer verder, maar in de laatste tien minuten waren er voor beide partijen eigenlijk geen kansen meer te noteren.
En zo eindigde de wedstrijd in 3-3 en stapte Renado als morele winnaar van het veld.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" thuis tegen Steenwijker Boys, aanvang 14.00 uur.

Zondag 17-3-2019

Oldeholtpade - Thor