Oldeholtpade verliest op de valreep van Dwingeloo

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Dwingeloo verloren (2--4).
Over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning van Dwingeloo terecht, maar dat de gasten in de slotfase nog twee keer wisten te scoren was zuur en vooral onnodig.
De mannen van trainer Jongsma kwamen in de slotfase gelukkig op gelijke hoogte (2-2), maar wilden hierna voor de drie punten gaan daar waar een punt toch echt het hoogst haalbare was.

Het "Hoekstra-team" moest het vanmiddag stellen zonder de geblesseerde Jelmer Dijkstra, zijn vervanger was Michiel Jonker.
De nog geschorste Joshua van Weperen werd wederom vervangen door A-junior Jesper Bos.
Oldeholtpade begon sterk aan de wedstrijd en na zo'n drie minuten brak Wilco Elshof op rechts door en gaf een strakke voorzet die net niet door Michiel Jonker bij de tweede pal binnen getikt kon worden.
Na ruim tien minuten gaf Michiel Jonker een prima pass op Wilco Elshof die oog in oog met de doelman de bal met de buitenkant op de paal mikte.
Na een klein kwartier kregen de gasten hun eerste kans, maar Robert Mulder zag zijn goede inzet uit de draai gepareerd worden door Arjen de Haan ten koste van een hoekschop.
Na ruim twintig minuten kwamen de gasten op voorsprong door een doelpunt van Rene Wiltinge.
Een hoekschop vanaf de linkerkant bleef hangen bij de tweede paal en werd uiteindelijk binnen gekopt door de verdediger van Dwingeloo (0-1).
Een tegenvaller, maar het duurde niet lang voordat de stand weer in evenwicht was.
Mark de Vries gaf een prima pass op Wilco Elshof die zich knap vrijspeelde in de zestien meter en diagonaal binnen schoot (1-1).
In het laatste kwartier van de eerste helft was Dwingeloo sterker en kreeg ook enkele kansen om weer op voorsprong te komen.
Na een vrije trap vanaf de linkerkant werd de bal koppend voor het doel gebracht en de volledig vrijstaande Rene Wiltinge schoot van dichtbij hoog over het doel.
Vlak voor rust kreeg Dwingeloo nog een dot van een kans, maar vlak voor het doel wist de spits van Dwingeloo niet meer te produceren dan een slap rollertje die simpel opgepakt kon worden door keeper Arjen de Haan.
In de tweede helft begon het "Hoekstra-team" met Maxim Kuiper in de plaats van de geblesseerde Mark de Vries.
Enkele minuten na rust kwamen de gasten weer op voorsprong en dit doelpunt kwam weer uit een hoekschop.
De hoekschop vanaf rechts werd bij de tweede paal binnengewerkt door Sander Nijstad (1-2).
Direct hierna kwam Peter de Vries in het veld voor de geblesseerd geraakte Jesper Bos.
Hierna probeerde het "Hoekstra-team" wel druk te zetten op Dwingeloo, maar de counters van de gasten waren veel gevaarlijker.
Dwingeloo kreeg via Melvin Koning een grote kans, maar Arron van den Berg wist gezamenlijk met doelman De Haan de gevaarlijke spits van scoren af te houden.
Door de ballen steeds achter de verdediging van Oldeholtpade te gooien bleven de gasten gevaarlijk, maar men vergat hierbij de wedstrijd in het slot te gooien.
Een kwartier voor tijd kwam bij de thuisclub Harmen Schaap in het veld voor Mike Maatman.
Ruim vijf minuten voor tijd kwam het "Hoekstra-team" vanuit het niets op gelijke hoogte.
Een voorzet vanaf links van Rick Jan van der Leest werd bij de eerste paal verkeerd beoordeeld door de doelman van Dwingeloo en via een verdediger van de gasten belande de bal in het doel (2-2).
Een minuut later kopte Wilco Elshof uit een vrije trap van Rudie de Vries net naast.
De thuisclub wilde voor de winst gaan, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus.
Een snelle counter van Dwingeloo over rechts via Melvin Koning belande bij Sander Nijstad die net iets eerder bij de bal was dan Arjen de Haan en de 2-3 binnen tikte.
Een minuut daarna werd een corner van Oldeholtpade opgepikt door Wilco Elshof op de zestien meter, maar zijn van richting veranderde inzet belande op de lat.
Even daarna werd een overtreding op Johan Ziel op het middenveld niet gezien door de scheidsrechter en kon Melvin Koning gelanceerd worden die uiterst knap de bal over de uitgelopen De Haan wipte (2-4) en hiermee de wedstrijd definitief besliste.
Maar zoals eerder gezegd, de overwinning van Dwingeloo was gezien de hele wedstrijd gezien terecht.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" weer thuis dan komt USV op bezoek, aanvang 14.30 uur.

Maandag 22-4-2019

VENO - Oldeholtpade