Oldeholtpade na rust ruim langs Steenwijker Boys

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Steenwijker Boys ruim gewonnen met 2-6.
Cruciaal in de wedstrijd was de fase vlak na rust toen Arjen de Haan bij de stand 1-2 een strafschop keerde en in korte tijd daarna A-junior Joshua Verhoef met twee fraaie doelpunten de stand op 1-4 bracht.
Hierna was de wedstrijd beslist en was er eindelijk weer eens een driepunter voor de mannen van trainer Jongsma.

Er waren weer de nodige wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week.
Johan Ziel, Guido Wapstra en Joshua Verhoef werden vervangen door respectievelijk Harmen Schaap, Joshua Verhoef en Rudie de Vries.
Oldeholtpade begon sterk aan de wedstrijd en al na 2 minuten was Peter de Vries dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal uit een vrije trap van Rudie de Vries ging rakelings langs de paal.
Ruim een minuut later was het wel raak door een doelpunt van Maxim Kuiper.
Kuiper reageerde attent op een steekbal door de midden en kogelde binnen de zestien meter hard binnen (0-1).
Het eerste wapenfeit van de thuisclub was na zeven minuten, een knap afstandschot ging maar net naast.
Een paar minuten daarna kwam de thuisclub toch langszij door een doelpunt van Jesmer Boxum.
Boxum kreeg wat te veel ruimte en zijn bekeken schot ging tergend langzaam via de binnenkant van de paal binnen (1-1).
Een minuut later kreeg Steenwijker Boys zijn volgende kans, maar Arjen de Haan wist met zijn voeten de spits van de thuisclub van scoren af te houden.
In de 23e minuut kwam het "Hoekstra-team" weer op voorsprong door een doelpunt van Peter de Vries.
Een vrije trap van Rudie de Vries bleef wat hangen achterin en kwam voor de voeten van Peter de Vries die prachtig uit de draai in de uiterste hoek schoot (1-2).
Tien minuten voor rust was de thuisclub weer gevaarlijk, maar de inzet van Jesmer Boxum ging rakelings naast.
Vlak voor rust werd Wilco Elshof nog een keer gevaarlijk, maar zijn inzet werd door de doelman van Steenwijker Boys uit de hoek getikt.
In de tweede helft was er na vijf minuten een hoge bal die verkeerd werd ingeschat achterin bij Oldeholtpade en voor de voeten kwam van de spits van Steenwijker Boys die onrechtmatig van de bal werd gezet, strafschop besliste scheidsrechter Swart.
De strafschop werd echter gekeerd door Arjen de Haan en dit bleek later een cruciale redding.
Een paar minuten daarna counterde Oldeholtpade snel via Peter de Vries en Rick Jan van der Leest en die bediende Joshua Verhoef die de trekker overhaalde (1-3).
Weer een paar minuten daarna gaf Wilco Elshof de bal over de verdediging en was diezelfde Verhoef net wat sneller dan de rest en lopte de bal prachtig over de doelman heen (1-4), een schitterend doelpunt.
Hierna leek een monsterscore in de maak, want vijf minuten daarna was het weer raak.
Rick Jan van der Leest lepelde de bal over de verdediging heen en Wilco Elshof bleef uiterst koel oog in oog met de doelman (1-5).
Daarna kwam Marius de Vries in het veld voor Joshua Verhoef.
Twintig minuten voor tijd was er een snelle aanval waarbij Maxim Kuiper met een steekpass Wilco Elshof voor de keeper zette en Elshof de keeper omspeelde en goed terug legde op de ingelopen Rick Jan van der Leest die simpel binnen schoot (1-6).
Direct hierna kwam Mark de Vries binnen de lijnen voor Wilco Elshof.
Een kwartier voor tijd brak de thuisclub door over rechts en de voorzet werd door de kleinste man van het veld knap binnen gekopt (2-6).
In het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer al was Jelmer Dijkstra nog dicht bij een treffer, maar de keeper van Steenwijker Boys wist zijn inzet met zijn voeten uit het doel te houden.
Zo behaalde het "Hoekstra-team" een belangrijke overwinning, zeker gezien het feit dat de afstand tot de 12e plaats nog steeds niet groot is.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" thuis tegen Trinitas om 14.00 uur.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia