Oldeholtpade ten onder tegen koploper VENO

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen VENO verdiend verloren (3-0).
De mannen van trainer Jongsma hielden stand tot twintig minuten voor tijd, maar daarna sloeg de thuisclub hard toe.
Door deze nederlaag ( de 3e op rij) en de andere uitslagen is het "Hoekstra-team" nu serieus in de problemen gekomen.
De concurrenten onderin komen steeds dichterbij en bovendien wacht het "Hoekstra-team" nog een pittig programma.

Bij het "Hoekstra-team" keerde Bastiaan Schonewille na zijn blessure weer terug onder de lat ten koste van Arjen de Haan.
Stefan Halsema was weer terug na zijn schorsing en Freek Huismans nam de positie rechts achterin in.
In het eerste kwartier gebeurde er nauwelijks iets wat het vermelden waard was en het eerste wapenfeit was een schotje van Lars de Boer die in de handen terecht kwam van Bastiaan Schonewille.
Een minuut later moest Schonewille serieus aan de bak, maar hij tikte het schot van Roy Hofstede knap uit de hoek.
Na ruim twintig minuten kreeg de thuisclub een strafschop toen Roy Hofstede licht werd aangetikt net binnen de zestien meter.
Bastiaan Schonewille keerde de inzet van Guido Wind en liet hiermee zien weer helemaal terug te zijn.
Oldeholtpade kon in de eerste helft aardig mee komen, maar echt gevaarlijk werd men pas in de slotminuut van de eerste helft.
Na een mooie combinatie tussen Jelmer Dijkstra en Mike Maatman kwam de bal bij Wilco Elshof die rakelings naast de paal schoot.
Na de pauze kwam bij Oldeholtpade Peter de Vries in het veld voor Jelmer Dijkstra.
In de tweede helft drong de thuisclub meer aan en moest het "Hoekstra-team" steeds meer terug in eigen verdediging.
Lars de Boer kreeg de eerste kans na rust, maar zijn inzet ging rakelings naast.
Twee minuten daarna glipte Wilco Elshof langs zijn tegenstander en gaf voor op Joshua Verhoef, maar die kon net zijn voet niet tegen de bal krijgen.
VENO was na een klein uur spelen dicht bij de 1-0, maar met een uiterste inspanning kon Freek Huismans Roy Visscher van het scoren afhouden.
Ruim twintig minuten voor tijd kwam bij Oldeholtpade Jesper Bos in het veld voor de geblesseerde Joshua van Weperen.
Ook de thuisclub bracht twee wissels in het veld en het waren deze twee spelers die de wedstrijd open braken.
Roy Visscher wist op knappe wijze vanaf de rechterkant de bal nog voor te zetten en invaller Selwin de Boer tikte bij de tweede paal binnen(1-0).
Twee minuten later mocht de andere invaller Gertjan Limburg ongehinderd opstomen en schoot in de korte hoek raak (2-0).
Deze mentale tik kwamen de blauwhemden niet meer te boven en de wedstrijd was binnen twee minuten beslist.
Marius de Vries kwam hierna bij Oldeholtpade in het veld voor Maik Maatman.
Enkele minuten voor tijd werd balverlies op het middenveld bij Oldeholtpade nog afgestraft door Roy Visscher die alleen op Bastiaan Schonewille af ging, die omspeelde en de 3-0 op het scorebord zette.
En zo verloor het "Hoekstra-team" voor de derde keer op rij en is nu serieus in de problemen.
Er moeten snel punten gepakt worden en de eerste kans daarop is a.s donderdagavond als het "Hoekstra-team" op bezoek gaat bij Dwingeloo, aanvang 19.00 uur

Zondag 26-5-2019

Oldeholtpade - Havelte