Oldeholtpade hard onderuit tegen Dwingeloo

Het "Hoekstra-team" heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen Dwingeloo verloren met 5-1.
Door deze nederlaag komt de 12e plaats steeds dichterbij en is het alarmfase 1 voor de blauwhemden.
Voor de thuisclub was het een belangrijke wedstrijd, aangezien zij er goed voor staan in de tweede periode.
Dwingeloo was gretiger en won simpelweg de meeste duels en had bovendien enorm beweeglijke spitsen waar de verdediging van Oldeholtpade het heel moeilijk mee had.

Bij het "Hoekstra-team" keerde Rick Jan van der Leest terug in de basis ten koste van A-junior Joshua Verhoef en verving Peter de Vries de geblesseerde Joshua van Weperen.
In de eerste twintig minuten ging het spel over en weer en kregen beide teams enkele kansen.
De thuisclub was vooral gevaarlijk via Melvin Koning en Sander Nijstad die met hun snelheid en slimme loopacties de verdedigers van Oldeholtpade veel werkt bezorgden.
Aan de andere kant waren er kansen voor Rick Jan van der Leest en Wilco Elshof, maar beiden zagen hun inzet naast gaan.
Na 25 minuten kwam de thuisclub op voorsprong door een doelpunt van Sander Nijstad.
Robert Mulder gaf de bal mee aan Sander Nijstad die in de lange hoek raak mikte (1-0).
Twee minuten later schoot een middenvelder van Dwingeloo tegen de paal en de terugspringende bal kwam voor de voeten van de in buitenspelpositie staande Melvin Koning die binnen tikte (2-0).
De bijzonder matig leidende scheidsrechter Hooge negeerde het vlagsignaal van de grensrechter van Oldeholtpade en keurde de treffer toch goed.
Na deze treffer herpakte het "Hoekstra-team" zich wel enigzins en ging op jacht naar de aansluitingstreffer.
Wilco Elshof was tot tweemaal toe dicht bij de 2-1, maar ook Elshof ontbeert scherpte op dit moment.
In de counter was de thuisclub ook enkele keren zeer gevaarlijk, maar Bastiaan Schonewille keerde tot tweemaal toe een inzet met zijn voeten.
In blessuretijd kreeg Oldeholtpade nog een knappe kans, maar doelman Hof van Dwingeloo wist de inzet van Elshof knap uit zijn doel te houden.
De tweede helft begon dramatisch voor het "Hoekstra-team", want al na twee minuten kwam de thuisclub op 3-0.
Oldeholtpade was in de aanval, maar de bal werd onderschept op de zestien meter en snel naar voren gespeeld en deze snelle counter werd uiteindelijk afgerond door Melvin Koning.
Nog binnen het uur kwamen de A-junioren Joshua Verhoef en Marius de Vries in het veld voor Jelmer Dijkstra en Peter de Vries.
Beide A-junioren vielen gretig in en konden terugzien op een prima invalbeurt.
Het "Hoekstra-team" ging èèn op èèn spelen en drukte in deze fase de thuisclub terug in eigen verdediging, maar het bleef oppassen voor de gevaarlijke counters van Dwingeloo.
Oldeholtpade kreeg twee kansen via Rick Jan van der Leest en Stefan Halsema, maar de eerste inzet ging van dichtbij hoog over en de andere inzet werd door de keeper tot corner verwerkt.
In de 66e minuut profiteerde Melvin Koning weer van de enorme ruimte die Oldeholtpade weg gaf en tikte simpel de 4-0 binnen.
Een paar minuten later werd een vrije trap vanaf de rechterkant succesvol verlengd door Robert Mulder en was het 5-0.
Twintig minuten voor tijd speelde Marius de Vries zich handig vrij en plaatste de bal richting de kruising, maar doelman Hof wist met een uiterste inspanning de bal nog net over de lat te tikken.
Een minuut later was het wel raak voor het "Hoekstra-team" , Rick Jan van der Leest was de doelpuntenmaker.
Van der Leest reageerde attent op een doorkopbal van Harmen Schaap en tikte de eretreffer binnen (5-1).
Vlak daarna kwam Jesper Bos in het veld voor de geblesseerde Wilco Elshof.
In de slotfase waren er nog wat kansjes voor beide teams, maar in de stand kwam geen verandering meer.
Het "Hoekstra-team" zit inmiddels volop in de problemen en is op dit moment een goed resultaat nodig.
Volgende week donderdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Thor op het programma en dat is een hele belangrijke!

Zondag 26-5-2019

Oldeholtpade - Havelte