Oldeholtpade boekt belangrijke zege op Thor

Het "Hoekstra-team" heeft donderdagavond een belangrijke overwinning geboekt op Thor.
De mannen van trainer Jongsma begonnen gretig aan de wedstrijd en de basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste helft waarin de blauwhemden een 3-0 voorsprong namen.
In de tweede helft kwam Thor aanvankelijk sterk terug, maar de voorsprong kwam uiteindelijk niet echt in gevaar.

Het "Hoekstra-team" begon vanavond met Arron van den Berg weer terug in de basis rechts achterin ten koste van Freek Huismans.
Mark de Vries begon voorin op de plaats van A-junior Joshua Verhoef.
De start van de thuisclub was uitstekend, de gasten werden snel onder druk gezet en dit leverde onmiddelijk kansen op.
Na 8 minuten was het al raak voor Oldeholtpade door een doelpunt van Mike Maatman.
Joshua van Weperen gaf een prachtige pass op Mark de Vries die vanaf de achterlijn goed terug legde op Mike Maatman die in twee instanties raak mikte (1-0).
Enkele minuten daarna was het al weer raak door een treffer van Wilco Elshof.
Elshof en Maxim Kuiper braken samen door de defensie van Thor heen en Kuiper gaf breed op Elshof die simpel kon binnen tikken (2-0).
Een droomstart voor Oldeholtpade en nog binnen het kwartier was het bijna 3-0, maar de inzet van Wilco Elshof na aangeven van Maxim Kuiper ging rakelings naast de paal.
Na zo'n twintig minuten moest Mark de Vries geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Joshua Verhoef.
Na 25 minuten had diezelfde Verhoef een knappe actie in de zestien meter en gaf terug op Rudie de Vries die met links de lat raakte.
Hierna kwam Thor er steeds meer dreigend uit en was dicht bij de aansluitingstreffer, maar de inzet van Remco de Jong werd door Stefan Halsema van de lijn gehaald.
Een paar minuten daarna was Danny de Jong dicht bij een treffer, maar Bastiaan Schonewille wist met zijn voeten redding te brengen.
In de laatste tien minuten van de eerste helft nam Oldeholtpade het initiatief weer over en kreeg nog enkele goede mogelijkheden.
Na een prima voorzet vanaf links van Mike Maatman kon Wilco Elshof vrij inkoppen bij de tweede paal, maar de kopbal van Elshof belande op de lat.
Een minuut daarna kon Joshua Verhoef alleen op keeper Heida af, maar Verhoef schoot te gehaast naast.
Toch werd het nog 3-0 voor de pauze door een prachtig doelpunt van Rick Jan van der Leest.
Van der Leest veroverde zelf de bal op het middenveld, speelde de laatste man uit en stuurde de bal vrij voor de keeper prachtig in de lange hoek (3-0), een schitterend doelpunt!
Na de pauze begon Thor sterk en al na twee minuten kreeg Jelle Niemeijer een kop kans, maar hij schrok schijnbaar van de enorme ruimte die hij kreeg.
Vlak daarna was er een kans voor Remco de Jong, maar Bastiaan Schonewille wist de inzet de pareren.
Aan de andere kant was Rick Jan van der Leest dicht bij een treffer, maar zijn schot werd lichtjes van richting veranderd en belande tegen de paal.
Uit de daarop volgende hoekschop van Rick Jan van der Leest kopte Mike Maatman net naast.
Ruim tien minuten na rust wisten de gasten te scoren uit een vrije trap.
De vrije trap vanaf zo'n 25 meter werd dwars door de muur geschoten en liet keeper Schonewille kansloos (3-1).
De gasten geloofden er hierna weer in en Oldeholtpade twijfelde tussen vooruit spelen of achteruit lopen.
Nog binnen het uur moest ook nog Rick Jan van der Leest zich laten vervangen met een blessure, Jelmer Dijkstra was zijn vervanger.
Twintig minuten na rust kreeg Thor zijn beste kans van de tweede helft om terug te komen in de wedstrijd, maar Bastiaan Schonewille wist de inzet van de spits van Thor in twee instanties te keren.
Diezelfde Schonewille moest zich vlak daarna laten vervangen door Arjen de Haan en hiermee waren de drie wissels al verbruikt.
Het offensief van de gasten ebde hierna weg en de blauwhemden kregen weer wat meer grip op de wedstrijd.
De prima ingevallen Joshua Verhoef stuurde Jelmer Dijkstra de diepte in, maar Dijkstra schoot oog in oog met de doelman nest naast.
Ook Wilco Elshof probeerde het nog een keer, maar doelman Heida wist de inzet van Elshof tot corner te verwerken.
De laatse kans was ook voor Wilco Elshof, maar zijn vrije trap ging rakelings langs de paal.
En zo boekte het "Hoekstra-team" een uiterst belangrijke overwinning en steeg men weer enkele plaatsen op de ranglijst.
Komende zondag gaat het "Hoekstra-team" op bezoek bij Mildam, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Zondag 22 september:

Pesse - Oldeholtpade