Oldeholtpade veilig na winst op Mildam

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Mildam gewonnen met 1-2.
In de eerste helft was Mildam sterker en had meer afstand kunnen en moeten nemen, maar kreeg op slag van rust zelfs nog de gelijkmaker te verwerken(1-1).
Na rust was het spelbeeld totaal anders, nu waren de blauwhemden sterker en werd de thuisclub nauwelijks nog gevaarlijk.
Door deze overwinning zijn de mannen van trainer Jongsma zo goed als zeker veilig en kan men zich gaan richten op de nacompetitie.

Trainer Jongsma moest weer aardig aan het puzzelen, want ten opzichte van donderdag waren er vier spelers afwezig.
Bastiaan Schonewille werd vervangen door Arjen de Haan en Peter de Vries, Jelmer Dijkstra en Joshua Verhoef vervingen Mike Maatman, Mark de Vries en Stefan Halsema.
Al snel werd duidelijk dat de wind wel een rol ging spelen en die had Mildam in de eerste helft in de rug.
Mildam combineerde makkelijk en het meeste gevaar kwam van de rechterkant via Silvan Reilman die keer op keer mee ten aanval trok.
Tot echte kansen kwam men in het eerste kwartier niet echt, maar na ruim twintig minuten was het wel raak.
Een strak genomen corner vanaf de rechterkant werd prachtig binnen gekopt door Rutger Heida(1-0).
Een minuut later was de thuisclub al dicht bij de 2-0, maar de uitstekend spelende Rudie de Vries kon nog net de inzet van Wijmar Snijder blokken.
Net binnen het half uur brak wederom Silvan Reilman door over rechts en gaf goed terug op Wijmar Snijder, maar zijn inzet kwam tegen de paal en de terug springen bal werd nog ternauwernood tot corner verwerkt.
Na ruim een half uur was Oldeholtpade voor het eerst gevaarlijk toen Maxim Kuiper zich knap langs zijn tegenstander wurmde en goed terug gaf op Wilco Elshof, maar zijn inzet ging ruim over.
Vlak daarna was de thuisclub weer gevaarlijk, maar de kopbal van Snijder ging net voorlangs.
Oldeholtpade was al lang blij dat het slechts 1-0 was, maar op slag van rust kreeg men zomaar de gelijkmaker in de schoot geworpen.
Maxim Kuiper trok de bal terug vanaf rechts en met wat geluk kwam de bal voor de voeten van Wilco Elshof die simpel kon scoren (1-1).
Op dat moment zeker niet verdiend, maar daar maalde bij Oldeholtpade niemand om.
In de rust werd Joshua Verhoef vervangen door Marius de Vries.
Na rust een totaal ander beeld, de thuisclub kwam nauwelijks nog tot goede aanvallen en de blauwhemden kregen het middenveld in handen.
De eerste kans was voor Jelmer Dijkstra, maar nadat hij zichzelf mooi had vrij gespeeld schoot hij wild over.
Na een kwartier in de tweede helft kwam het "Hoekstra-team" op voorsprong.
Wilco Elshof kwam van buiten naar binnen en haalde verrassend uit, keeper Hoekstra was kansloos door de verraderlijke stuit vlak voor hem (1-2).
Nu moest de thuisclub komen, maar het voetbal was er bij Mildam in de tweede helft helemaal uit.
Slechts èèn keer was Mildam vanaf links gevaarlijk, maar de goede voorzet werd knap onderschept door Arjen de Haan.
Aan de andere kant kreeg Oldeholtpade genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar keeper Hoekstra wist tot tweemaal toe Wilco Elshof van een doelpunt af te houden.
De grootste kans in de slotfase was voor Jelmer Dijkstra die oog in oog kwam met keeper Hoekstra na goed werk van Marius de Vries, maar de bal naast schoof.
Hierna blies scheidsrechter Koops voor het einde en waren de drie punten binnen.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" thuis tegen Oldemarkt, aanvang 14.00 uur.

Zondag 26-5-2019

Oldeholtpade - Havelte