Oldeholtpade na rust langs Oldemarkt

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag gewonnen van Oldemarkt (4-3).
In een meer spannende dan goede wedstrijd maakte Oldeholtpade het verschil in de tweede helft.
Voor rust had Oldemarkt een optisch veldoverwicht en nam een 0-1 voorsprong, maar na rust waren de mannen van trainer Jongsma sterker en namen de regie over.
Door deze overwinning is het "Hoekstra-team" definitief veilig en kan men zich nu volledig richten op de nacompetitie.

Bij het "Hoekstra-team" waren Stefan Halsema en Mike Maatman terug in de basis ten koste van Joshua Verhoef en Maxim Kuiper.
Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Oldemarkt, maar de scherpe voorzet van Folkert Postma kon door Arron van den Berg nog net worden weggewerkt ten koste van een corner.
Na ongeveer tien minuten kwamen de gasten op voorsprong door een doelpunt van Folkert Postma, zijn 100e doelpunt in dienst van Oldemarkt.
Postma profiteerde van weifelend optreden achterin bij Oldeholtpade en prikte knap binnen (0-1).
Daarna probeerde Oldeholtpade zich wel wat meer in de wedstrijd te vechten, maar de kansen waren schaars aan beide kanten.
Rudie de Vries schoot net naast en Jelmer Dijkstra zag zijn schot gestopt worden door keeper De Hoop van Oldemarkt.
Vlak voor rust kreeg Oldeholtpade nog zijn beste kans, maar de inzet van Wilco Elshof na een aanval over vele schijven werd door keeper De Hoop prima uit zijn doel gehouden.
Na rust gebeurde er in het eerste tien minuten weinig,maar nadat Wilco Elshof zich knap door de verdediging van Oldemarkt heen wurmde en onderuit werd gehaald kregen de blauwhemden een strafschop.
Wilco Elshof nam de strafschop en schoot beheerst binnnen (1-1).
Vlak hierna kwam bij Oldeholtpade Maxim Kuiper in het veld voor Rick Jan van der Leest.
Diezelfde Maxim Kuiper brak vlak daarna op snelheid door de defensie heen na een pass van Harmen Schaap en legde prima terug op Wilco Elshof die met wat geluk binnen werkte (2-1).
Vijf minuten daarna was Oldemarkt dichtbij de gelijkmaker, maar nadat Arjen de Haan een corner van Oldemarkt half verwerkte schoot Folkert Postma van dichtbij over.
In de 72e minuut kwam Oldeholtpade op 3-1 door een doelpunt van Maxim Kuiper.
Wilco Elshof brak door over rechts en gaf de bal breed op Maxim Kuiper die keeper de Hoop omspeelde en binnen schoot (3-1).
Maar Oldemarkt gaf zich niet gewonnen en binnen vijf minuten kwamen de gasten terug in de wedstrijd door een doelpunt van Klaas Braad.
Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door Braad knap binnen gekopt en de spanning was helemaal terug.
Echter niet lang daarna was het al weer 4-2 door weer een doelpunt van Wilco Elshof.
Een hoge bal van Joshua van Weperen werd verkeerd beoordeeld door keeper de Hoop en Elshof profiteerde (4-2).
Even daarna kreeg Oldeholtpade een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel, maar keeper De Hoop wist de inzet van WIlco Elshof net over de lat te tikken.
Ruim vijf minuten voor tijd was Elshof weer dicht bij de genade klap, maar schoot op de vuisten van keeper de Hoop.
Vlak voor tijd werd het toch nog even spannend toen Oldemarkt de aansluitingstreffer maakte.
Folkert Postma gaf vanaf links een prima voorzet die bij de 2e paal knap werd binnen gekopt (4-3).
Oldemarkt gooide hierna alles op de aanval, maar in de stand kwam geen verandering meer.
Volgende week gaat het "Hoekstra-team" op bezoek bij Dio Oosterwolde, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Zondag 22 september:

Pesse - Oldeholtpade