Oldeholtpade verliest geflatteerd van Dio Oosterwolde

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Dio Oosterwolde verloren (4-1).
De overwinning van de thuisclub was niet onverdiend, maar de uitslag was wel wat geflatteerd.
Nadat Dio Oosterwolde in korte tijd op 2-0 kwamen de mannen van trainer Jongsma snel terug en kregen daarna genoeg kansen om langszij te komen, maar de echte scherpte ontbrak op die momenten.
In de slotfase nam Oldeholtpade meer risico's en met de ruimtes die daardoor ontstonden wist de thuisclub wel raad en liep uit naar 4-1.

Ten opzichte van vorige week waren er weer enkele wijzigingen, de A-junioren Jesper Bos en Jesper Fischer vervingen Stefan Halsema en Harmen Schaap en Maxim Kuiper speelde in plaats van Mike Maatman.
In de eerste twintig minuten waren er geen kansen te noteren en ging het spel op en neer.
De eerste echte kans was voor Oldeholtpade, maar keeper Oldersma tikte de harde inzet van Wilco Elshof knap onder de lat weg.
Aan de andere kant kreeg Remco van de Avoird een kans toen hij een voorzet vanaf links knap controleerde, maar van dichtbij te hoog mikte.
Enkele minuten later wist diezelfde van de Avoird wel te scoren door een vrije trap vanaf rechts prachtig binnen te koppen (1-0).
Oldeholtpade kwam er af en toe ook dreigend uit, maar op de beslissende momenten werd steeds de verkeerde beslissing genomen en gingen de kansen verloren.
Na 36 minuten kwam de thuisclub op voorsprong door een cadeautje van Oldeholtpade achterin.
Een slechte spelhervatting werd door Remco van de Avoird genadeloos afgestraft (2-0).
Echter het "Hoekstra-team" kwam door een treffer van Jelmer Dijkstra al snel weer terug in de wedstrijd.
Jelmer Dijkstra en Maxim Kuiper combineerden gezamenlijk knap door de defensie van Dio heen en Maxim Kuiper bood Jelmer Dijkstra een niet te missen kans (2-1).
Na de pauze was de eerste kans voor de thuisclub, maar Remco van Avoird zag zijn schot met links net voorlangs gaan.
Na 52 minuten spelen kreeg het "Hoekstra-team" een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel.
Rick Jan van der Leest belaste zich met deze vrije trap en schoot prima in, maar de bal kwam via de lat weer terug in het veld.
Enkele minuten later kon Martijn Wieldraaier alleen op keeper De Haan af, maar De Haan plukte de bal van de voeten van Wieldraaier af en voorkwam hiermee een zeker doelpunt.
Na ruim een uur spelen bracht trainer Jongsma drie wissels in het veld.
Levi van der Heijden, Guido Wapstra en Freek Huismans kwamen in het veld voor Maxim Kuiper, Joshua van Weperen en Jesper Fischer.
Levi van der Heijden kreeg al snel een kans toen hij door Peter de Vries vrij voor keeper Oldersma werd gezet, maar Van der Heijden twijfelde tussen zelf schieten of afleggen en hiermee ging de kans verloren.
In de slotfase nam Oldeholtpade steeds meer risico's en dat leverde veel ruimte op voor de thuisclub en dit werd zo'n acht minuten voor tijd afgestraft.
Remco van Avoird brak door vanaf rechts en zijn inzet kon nog gepareerd worden door keeper de Haan, maar in de rebound scoorde Martijn Wieldraaier alsnog (3-1).
Een paar minuten daarna kon Ramon van der Veen alleen op keeper de Haan af, leek te lang te wachten met de afronding, maar scoorde uiteindelijk toch nog (4-1).
Een minuut daarna was Oldeholtpade dicht bij de 4-2, maar Rick Jan van der Leest vond keeper Oldersma op zijn weg nadat hij zich prachtig had vrijgespeeld.
In de absolute slotfase kreeg de thuisclub nog enkele grote kansen, maar het bleef uiteindelijk bij 4-1.
Volgende week speelt Oldeholtpade zijn laatste competitiewedstrijd Havelte komt op bezoek, aanvang 14.00 uur.

Woensdag 21 augustus:

Oldeholtpade 1 - De Blesse 1