OLDEHOLTPADE VERLIEST NA VERLENGING VAN TER APEL

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in een ware slijtageslag na verlenging verloren van FC Ter Apel.
De mannen van trainer Jongsma stonden met de pauze met 3-1 achter, maar vochten zich in de slotfase terug tot 3-3.
In de verlenging moesten de blauwhemden al snel met 9 man het opnemen tegen Ter Apel en leken verrassend eenvoudig de strafschoppenserie te halen, maar vijf minuten voor het einde wist de thuisclub toch nog de 4-3 te maken en was de uitschakeling een feit.
Toch kon het "Hoekstra-team" met opgeheven hoofd van het veld af gaan, want er was geweldig gestreden en iedereen van V.V.Oldeholtpade was trots op wat de jongens hadden laten zien vanmiddag.

Het "Hoekstra-team" begon goed aan de wedstrijd en trok in de beginfase het initiatief naar zich toe zonder direct echt gevaarlijk te worden.
Toch was het ook oppassen voor de tegenstoten van de thuisclub en dan vooral via de behendige Arjan Heeres.
Na 9 minuten kwam Oldeholtpade op voorsprong door een doelpunt van Wilco Elshof.
Stefan Halsema stapte goed in en stuurde Elshof richting doel en die prikte de bal netjes in de verre hoek (0-1).
Lang konden de mannen van trainer Jongsma niet genieten van de voorsprong, want een minuut later lag de bal er aan de andere kant ook in.
Een pass vanaf de rechterkant over de verdediging heen viel tussen Arjan Heeres en keeper De Haan in en Heeres profiteerde van de twijfel bij De Haan (1-1).
Hierna pakte de blauwhemden het toch snel weer op en na een prima pass van Rick Jan van der Leest kwam de bal na een voorzet van Wilco Elshof via Maxim Kuiper bij Jelmer Dijkstra die binnen tikte, echter dit gebeurde in buitenspelpositie.
Na ruim een kwartier spelen gaf Joshua van Weperen een goede bal op Wilco Elshof, maar die vond de keeper Bergman op zijn weg.
Hierna nam de thuisclub steeds meer het spel over en na twintig minuten resulteerde dit in de 2-1 voorsprong.
Een voorzet vanaf de rechterkant bereikte de volledig vrijstaande Jeroen Schoonbeek die simpel kon binnen tikken (2-1).
In deze fase kreeg de thuisclub meerdere kansen om op 3-1 te komen, maar de lat en paal redden Oldeholtpade in dit geval.
Vlak voor rust wist keeper Arjen de Haan met een geweldige reflex nog een zeker doelpunt te voorkomen.
Toch kwam de thuisclub vlak voor rust nog op 3-1 door een doelpunt van Jordy Veninga.
Een corner vanaf de rechterkant werd door Veninga prima binnen gekopt.
In de tweede helft kwam bij Oldeholtpade Joshua Verhoef binnen de lijnen voor Jelmer Dijkstra.
Vijf minuten na rust kwam Oldeholtpade goed weg toen Arron van den Berg zijn tegenstander aantikte in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Van Schepen zag er geen strafschop in.
Even daarna trof een middenvelder van Ter Apel de paal met een afstandschot, maar dit was ook wel zo'n beetje het laatste wapenfeit van de thuisclub.
Joshua Verhoef speelde zich vanaf links knap vrij een speelde de vrijstaande Harmen Schaap aan, maar die mikte te hoog.
Ruim twintig minuten voor tijd kwam Levi van der Heijden in het veld voor Harmen Schaap, een aanvallende wissel.
Een mooie aanval via Rudie de Vries, Levi van der Heijden kwam terecht bij Wilco Elshof, maar keeper Bergman tikte de bal uit de hoek.
Toch kwam vlak daarna de aansluitingstreffer voor Oldeholtpade via Peter de Vries.
Wilco Elshof omspeelde bij de achterlijn zijn tegenstander en gaf strak voor en Peter de Vries tikte bij de tweede paal binnen (3-2).
Het geloof was nu helemaal terug en een paar minuten daarna was het bijna gelijk, maar de kopbal van Wilco Elshof na een gave voorzet van Maxim Kuiper ging net over.
Arjan Heeres was twee minuten voor tijd nog dichtbij de beslissing, maar zijn geplaatste bal ging net naast de paal.
In de absolute slotfase kwam het "Hoekstra-team" toch nog langszij door een doelpunt van Wilco Elshof.
Een hoge bal van Rudie de Vries werd achterin bij Ter Apel verkeerd beoordeeld en Elshof was er als de kippen bij om dit af te straffen (3-3).
Direct hierna floot scheidsrechter Van Schepen voor het einde en was het verlengen.
Vlak voor de verlenging ontstond er een opstootje en liet Wilco Elshof zich provoceren en kreeg hierdoor zijn tweede gele kaart en moest het "Hoekstra-team" de verlenging dus starten met tien man.
En het werd nog erger voor de blauwhemden, want na zo'n vijf minuten in de verlenging kreeg ook Joshua van Weperen zijn tweede gele kaart na een overtreding en dus was het toen 11 tegen 9.
Guido Wapstra kwam hierna binnen de lijnen voor de moegestreden Maxim Kuiper.
Ter Apel had in de verlenging wel veelvuldig de bal, maar gek genoeg waren de grootste kansen voor Oldeholtpade.
Levi van der Heijden zette met een prima pass Peter de Vries vrij voor keeper Bergman, maar De Vries wist deze opgelegde kans helaas niet te benutten.
Ook in het tweede deel van de verlenging wist de thuisclub maar niet gevaarlijk te worden en was Levi van der Heijden nog dicht bij een treffer, maar zwaar gehinderd schoot Van der Heijden in het zijnet.
En zo leek Oldeholtpade zonder al te veel problemen de strafschoppenserie te halen, maar vijf minuten voor tijd viel dan toch de treffer voor de thuisclub.
Een voorzet vanaf de rechterkant leek een prooi voor keeper De Haan, maar die liet de bal los en de spits van de thuisclub was er als de kippen bij om dit af te straffen (4-3).
In de resterende minuten probeerde Oldeholtpade het nog wel, maar door de grote risico's die het hierbij moest nemen waren de grootste kansen voor Ter Apel.
Die lieten het na om de 5-3 te maken, maar vlak daarna floot scheidsrechter Van Schepen voor het einde en was de nederlaag een feit.
Maar al snel overheerste toch een gevoel van trots bij iedereen van Oldeholtpade en het was dan ook prachtig om te zien dat de spelers van Oldeholtpade onder een daverend applaus van de vele meegereisde fans het veld verlieten!
Volgend seizoen zijn we er gewoon allemaal weer!

Woensdag 21 augustus:

Oldeholtpade 1 - De Blesse 1