Oldeholtpade wint ook laatste bekerduel

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag ook zijn derde bekerwedstrijd gewonnen, in Darp werd DVSV verslagen met 0-4).
Door deze overwinning zijn de blauwhemden poulewinnaar geworden en zijn hiermee door naar de volgende ronde van de KNVB beker.
Het was vanmiddag bepaald niet flitsend wat Oldeholtpade liet zien, maar het kwaliteitsverschil met DVSV was dusdanig dat men geen moment in de problemen kwam.
Volgende week zal men echt aan de bak moeten als het "Hoekstra-team" op bezoek gaat bij Pesse.

Het "Hoekstra-team" begon wat slap aan de wedstrijd, zodat de eerste kans voor de thuisclub was.
Nadat een hoekschop was doorgekopt kreeg een speler van DVSV van dichtbij zijn voet net niet goed tegen de bal en mikte naast.
Hierna nam Oldeholtpade het heft in handen en probeerde vooral via de zijkanten tot kansen te komen.
Stefan de Vries was dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet ging net naast.
Een minuut later speelde Wilco Elshof zich vrij in de zestien meter, maar zijn harde schot ging rakelings over de lat.
Na zo'n twintig minuten kwam het "Hoekstra-team" op voorsprong door een doelpunt van Wilco Elshof.
Bart Halsema speelde Elshof aan en die kapte zichzelf mooi vrij een schoot hard raak (0-1).
Na zo'n 25 minuten kwam Levi van der Heijden in het veld voor de geblesseerde Jelmer Dijkstra.
Net binnen het half uur werd de voorsprong verdubbelt door een doelpunt van Bart Halsema.
Via Rick Jan van der Leest en Stefan de Vries kwam Wilco Elshof op rechts door en die gaf breed op Bart Halsema die raak mikte (0-2).
In de tweede helft kreeg Bart Halsema de eerste kans na aangeven van Wilco Elshof, maar de keeper van DVSV wist redding te brengen met zijn voeten.
Na een uur spelen kwam bij Oldeholtpade Lennart Spitzen in het veld voor Wilco Elshof.
De blauwhemden bleven aanvallen over de zijkanten, maar steeds was de eindpass net niet goed en zo bleven de doelpunten uit.
Rick Jan van der Leest was nog het meest dicht bij een treffer, nadat hij vrij voor de keeper was gezet door Stefan de Vries maar de doelman keerde de inzet met zijn voet.
Direct daarna verliet Rick Jan van der Leest het veld en werd vervangen door Peter de Vries.
Stefan de Vries schoot een vrije trap van zo'n twintig meter tegen de kruising, maar vlak daarna werd het toch 0-3.
Joshua van Weperen veroverde zelf de bal op de achterlijn en schoot knap binnen (0-3).
Acht minuten voor tijd werd het ook nog 0-4 en dit doelpunt werd gemaakt door Levi van der Heijden.
Joshua Verhoef speelde zich behendig vrij op de achterlijn en bood Van der Heijden een niet te missen kans.
En zo werd ook de laatste bekerwedstrijd gewonnen en is men dus door naar de volgende ronde.
Volgende week de eerste competitiewedstrijd in en tegen Pesse, aanvang 14.00 uur.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia