Oldeholtpade deelt de punten met Pesse

Het "Hoekstra-team" is vanmiddag de competitie begonnen met een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Pesse.
In een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd ging het aardig gelijk op en waren er veel kansen voor beide teams, maar de doelpunten bleken erg duur vanmiddag.
Pesse kwam in de tweede helft op voorsprong, maar in de slotfase kwam Oldeholtpade toch nog op gelijke hoogte en dit was ook wel terecht.

Het "Hoekstra-team" moest het vanmiddag stellen zonder de geschorste Wilco Elshof en Joshua van Weperen die nog een wedstrijd schorsing hadden staan van de nacompetitie van vorig jaar.
Mike Maatman en Levi van der Heijden waren hun vervangers en ten opzichte van vorige week was ook Hilco Krikke weer fit en keerde terug in de basis.
Direct vanaf het begin gingen beide teams fel van start en dit leverde in de beginfase al direct enkele kansen op.
Voor de blauwhemden was Rick Jan van der Leest twee keer dicht bij een treffer en aan de andere kant tikte Bastiaan Schonewille een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant net over de lat.
Beide teams lieten goed voetbal zien en speelden in een hoog tempo, waardoor de wedstrijd constant boeiend was.
Na een kwartier spelen speelde Stefan de Vries zich behendig vrij, maar zijn schot met links ging net voorlangs.
Aan de andere kant schoot Daniel van Arkel vanaf zo'n twintig meter tegen de lat.
In de 25e minuut brak Remmert Verbrugge door op links, maar zijn inzet in de korte hoek ging naast.
Na een klein half uur spelen had Bart Halsema een goede actie aan de rechterkant en legde prima terug op Levi van der Heijden, maar zijn schot ging over.
De snelle Mathijs Veninga brak even daarna op snelheid door over rechts, maar zijn schot ging voorlangs.
In de 35e minuut wist Bastiaan Schonewille met een geweldige reflex een schot van Daniel van Arkel uit de hoek te tikken.
Zo golfde het spel over en weer en waren er dus legio kansen, maar gescoord werd er niet voor de rust.
Direct na rust was Pesse gevaarlijk via Remmert Verbrugge, maar in kansrijke positie schoot hij tegen Bastiaan Schonewille op.
Twee minuten later was Oldeholtpade heel dicht bij de openingstreffer, maar Levi van der Heijden treuzelde te lang na prima voorbereidend werk van Joshua Verhoef en miste deze opgelegde kans.
Even daarna was ook de mee opgekomen Hilco Krikke dichtbij een treffer, maar zijn schot ging rakelings over de kruising.
In de 52e minuut kreeg de thuisclub een enorme kans, maar Bastiaan Schonewille ranselde de kopbal van Remmert Verbrugge fantastisch uit de kruising.
Na ongeveer een uur spelen kwam bij Oldeholtpade Maxim Kuiper in het veld voor Levi van der Heijden.
In de 67e minuut kwam de thuisclub op voorsprong toen de spits attent reageerde nadat de bal was terug gekomen van de lat en binnen tikte (1-0).
Bij Oldeholtpade kwam een kwartier voor tijd Jesper Fischer in het veld voor Harmen Schaap en ging men achterin meer risico's nemen.
Pesse trok zich nu wat meer terug en het "Hoekstra-team" moest nu meer en meer het spel maken.
Echter in deze fase werd het voetballend steeds minder en werden er ook nauwelijks kansen gecreeerd.
Tien minuten voor tijd kwam bij Oldeholtpade Peter de Vries in het veld voor Rudie de Vries.
In de 85e minuut kwam Oldeholtpade toch nog op gelijke hoogte door een doelpunt van Maxim Kuiper.
In een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van Pesse wist Maxim Kuiper de bal in het hoekje te prikken(1-1).
Hierna ging het "Hoekstra-team" op jacht naar nog meer, maar verder dan een gevaarlijke vrije trap van Stefan de Vries die moeizaam gepareerd werd door doelman Waninge kwam men niet meer.
Met deze uitslag konden beide teams goed leven en ook de supporters gingen tevreden naar huis aangezien zij een zeer aantrekkelijke wedstrijd hadden gezien.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" thuis tegen Leo(Loon), aanvang 14.00 uur.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia