Oldeholtpade wint overtuigend van LEO

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag op overtuigende wijze gewonnen van Leo (4-0).
In de beginfase van de wedstrijd was Leo behoorlijk dreigend, maar gaandeweg de eerste helft nam Oldeholtpade het initiatief over en gaf nauwelijks nog wat weg.
Met de rust was het verschil echter nog maar 1 doelpunt, maar al snel na rust werd de voorsprong verdubbeld en uiteindelijk mochten de gasten niet eens klagen dat het 4-0 werd.
Vooral na rust was het "Hoeksta-team" heer en meester en werd een overtuigende overwinning behaald.

Ten opzichte van vorige week waren Wilco Elshof en Joshua van Weperen terug in de basis en dit ging ten koste van Levi van der Heijden en Harmen Schaap.
In de beginfase waren de gasten enkele malen behoorlijk driegend, maar tot hele grote kansen leidde dit niet.
Het spel ging over en weer, maar beide teams wisten in de eerste twintig minuten niet echt heel gevaarlijk te worden.
Het "Hoekstra-team" werd na zo'n twintig minuten voor het eerst gevaarlijk via een vrije trap van Wilco Elshof, maar keeper Jasper Dussel wist met zijn vingertoppen het harde schot tot corner te verwerken.
Na ruim twintig minuten kwam Oldeholtpade op voorsprong door een doelpunt van Wilco Elshof.
Mike Maatman stuurde met een prima pass Joshua Verhoef weg aan de rechterkant en diens strakke voorzet werd door Elshof via de binnenkant van de paal binnen getikt (1-0).
Enkele minuten daarna werd een kopbal van Rick Jan van der Leest uit een hoekschop van Rudie de Vries door een verdediger van Leo van de lijn gehaald.
Net binnen het half uur was Leo gevaarlijk via Ralph Strating, maar zijn harde schot werd in twee keer gered door Bastiaan Schonewille.
Vlak daarna kwam Joshua van Weperen in kansrijke positie door goed werk van Rudie de Vries, maar het schot van van Weperen ging rakelings naast.
Ook Stefan de Vries was nog dicht bij een treffer na aangeven van Wilco Elshof, maar ook zijn inzet ging net naast.
Vlak voor rust was ern een fraaie snelle aanval over links via Joshua van Weperen en Wilco Elshof, maar Elshof schoot in kansrijke positie te zacht in en keeper Dussel kon simpel redden.
Op slag van rust was er nog een kans voor Wilco Elshof, maar die schoot net voorlangs na een prima pass van Mike Maatman.
Na de pauze was het al snel raak voor de thuisclub via spits Wilco Elshof.
Rick Jan van der Leest stoomde vanaf het middenveld op, maar werd onderuit gehaald, maar scheidsrechter Achttien gaf goed voordeel en Wilco Elshof nam over en ronde feilloos af (2-0).
Het "Hoekstra-team" ging hierna gewoon door en Leo kwam er in de tweede helft eigenlijk niet meer aan te pas.
Kansen waren er legio voor Oldeholtpade, maar doelpunten leverde dit aanvankelijk nog niet op.
Wilco Elshof was dichtbij een doelpunt, maar zwaar gehinderd door zijn tegenstander werd zijn inzet door keeper Dussel knap tot hoekschop verwerkt.
Ook Rick Jan van der Leest was dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal uit een hoekschop van Rudie de Vries kwam tegen de lat.
Zo'n 25 minuten voor tijd kwam bij de thuisclub Levi van der Heijden in het veld voor Bart Halsema.
Diezelfde Levi van der Heijden wist enkele minuten daarna de score op te voeren naar 3-0.
Een voorzet van Rudie de Vries belande via een overstapje van Hilco Krikke bij Wilco Elshof die met een strakke voorzet Levi van der Heijden vond die knap binnen tikte (3-0).
De wedstrijd was hiermee wel beslist, maar het "Hoekstra-team" bleef ook hierna op jacht te gaan naar meer doelpunten.
Een kwartier voor tijd kwam dan ook de vierde treffer en wederom was Wilco Elshof de maker van het doelpunt.
Joshua Verhoef werd door Rick Jan van der Leest diep gestuurd aan de rechterkant en diens voorzet werd bij de eerst paal nog gemist, maar bij de tweede paal wist Elshof wel raad met deze kans en prikte de 4-0 binnen.
Enkele minuten later was het bijna 5-0, maar Stefan de Vries zag zijn inzet tegen de paal belanden nadat hij zich behendig had vrijgespeeld.
Zo'n tien minuten voor tijd kwam Peter de Vries binnen de lijnen voor de uitstekend spelende Rick Jan van der Leest.
De laatste kans van de wedstrijd was voor Wilco Elshof, maar zijn schuiver langs de doelman werd nog net door een verdediger van de lijn gehaald.
Al met al een prima overwinning voor een prima spelend "Hoekstra-team" dat volgende week op bezoek gaat bij Steenwijk, aanvang 14.00 uur.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia