Oldeholtpade wint eenvoudig van Steenwijk

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag een onverwacht makkelijke middag gehad op bezoek bij Steenwijk.
De verwachting was dat beide teams elkaar niet veel zouden ontlopen, maar de blauwhemden waren vanmiddag duidelijk sterker en wonnen eenvoudig met 0-4.
Het moet gezegd worden dat Oldeholtpade de doelpunten ook op een presenteerblaadje kreeg aangeboden door het enorme defensieve geblunder van de thuisclub.
Omdat het "Hoekstra-team" ondanks vele kansen "slechts" met 0-1 de rust in ging was het in het begin van de tweede helft nog wel oppassen, maar echt gevaarlijk wist Steenwijk niet te worden.
Nadat de thuisclub in de tweede helft weer defensief blunderde en Oldeholtpade hierdoor op 0-2 kwam was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
Het werd uiteindelijk nog 0-4 en dat was eigenlijk niet eens geflatteerd.

De opstelling van Oldeholtpade was ongewijzigd ten opzichte van vorige week.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Oldeholtpade toen een matig weggewerkte bal door Stefan de Vries op de rand van de zestien meter met een volley richting doel werd afgevuurd, maar de doelman van Steenwijk wist deze inzet knap te pareren.
Na zo'n twaalf minuten kwam Oldeholtpade op voorsprong door een doelpunt van Wilco Elshof.
Elshof profiteerde van een te korte terugspeelbal, omspeelde de doelman en tikte simpel binnen (0-1).
De thuisclub werd voor het eerst gevaarlijk na een kwartier spelen, maar de kopbal van Robert van der Leij was een simpele prooi voor keeper Bastiaan Schonewille.
Net binnen het half uur kreeg Oldeholtpade een kans via Wilco Elshof, maar de doelman van Steenwijk wist dit schot net tot corner te verwerken.
Het zat de thuisclub ook niet mee, want al binnen het half uur moest men noodgedwongen twee keer wisselen door blessures, waarbij de blessure van Stan Groenink zich ernstig liet aanzien.
In de laatste fase voor de pauze kreeg Oldeholtpade enkele enorme kansen om verder afstand te nemen van Steenwijk.
Eerst kwam Joshua Verhoef alleen voor de doelman van Steenwijk, maar die wist redding te brengen met zijn voet.
Even later kon verdediger Joshua van Weperen zomaar door de defensie van de thuisclub heen lopen, maar hij schoof vrij voor de keeper langs de verkeerde kant van de paal.
Doordat de blauwhemden verzuimden de score op te voeren, hield men Steenwijk in de wedstrijd.
Na rust kreeg Oldeholtpade direct een kans via Bart Halsema, maar zijn inzet was te zacht om de doelman te verrassen.
Even daarna was verdediger Hilco Krikke dicht bij een treffer, maar zijn kopbal ging via een Steenwijks been tegen de paal en kon daarna weggewerkt worden.
Tien minuten na rust werd Steenwijk voor het eerst gevaarlijk via de behendige Wessel Busscher, maar zijn schot ging over.
In deze fase speelde Oldeholtpade slordig en vlak daarna kopte Robert van der Leij uit een hoekschop net over de lat.
Een paar minuten later kwam het "Hoekstra-team" toch op een 0-2 voorsprong door Wilco Elshof.
Na een ongelukkige terugspeelbal twijfelde de doelman van Steenwijk iets te lang en via Joshua Verhoef kwam de bal bij Wilco Elshof die de bal simpel in het lege doel kon tikken (0-2).
Direct daarna kwam bij Oldeholtpade Peter de Vries in het veld voor Bart Halsema.
Tien minuten voor tijd was er een knappe combinatie van de thuisclub, maar Van der Leij schoot de bal tegen de paal.
Acht minuten voor tijd was er een goede actie van Wilco Elshof aan de linkerkant, zijn voorzet werd door Peter de Vries in twee instanties binnen gewerkt (0-3).
Enkele minuten daarna was er een goede actie van Peter de Vries die echter werd vastgehouden in de zestien meter en scheidsrechter Van de Kamp zag er een strafschop in.
Wilco Elshof belaste zich met deze strafschop en schoot feilloos binnen (0-4).
Diezelfde Elshof werd direct hierna vervangen door Marius de Vries.
Scheidsrechter Van der Kamp floot enkele minuten hierna voor het einde en het "Hoekstra-team" kon weer drie punten bijschrijven.
Volgende week gaat Oldeholtpade op bezoek bij Dwingeloo dat ook zeven punten heeft behaald uit drie wedstrijden, de wedstrijd in Dwingeloo begint om 14.00 .

uur.

Zondag 24 november