Oldeholtpade boekt zwaar bevochten zege op Dwingeloo

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de uitwedstrijd in Dwingeloo gewonnen met 1-3.
Na een beginfase waarin de thuisclub iets sterker was en op voorsprong kwam namen de blauwhemden het heft meer en meer in handen, maar stond het met de rust nog 1-0.
Na de pauze kwam Oldeholtpade terecht langszij door een strafschop en moest de thuisclub met 10 man verder.
Oldeholtpade ging hierna op jacht naar de overwinning en die kwam er ook, al was de thuisclub bij 1-2 nog een keer dicht bij de gelijkmaker.
Wilco Elshof was de man die de wedstrijd vlak voor tijd definitief besliste en maakte hiermee zijn 3e doelpunt in deze helft en dus een zuivere hattrick.

Oldeholtpade had bij aanvang van de wedstrijd 1 wijziging ten opzichte van vorige week, Peter de Vries verving de geblesseerde Rick Jan van der Leest.
De thuisclub begon energiek aan de wedstrijd en kreeg na zo'n drie minuten spelen de eerste kans.
Het schot van Sander Nijstad werd door Bastiaan Schonewille tot corner verwerkt.
Aan de andere kant moest keeper Erwin Hof zich volledig strekken om de kopbal van Joshua Verhoef naast te tikken.
Na tien minuten kreeg de thuisclub een flinke kans na een verkeerde terugspeelbal, maar Melvin Koning mikte van dichtbij hoog over.
Vlak daarna kwam de thuisclub toch op voorsprong door een doelpunt van Frits Nijstad.
Door onnodig balverlies aan de kant van Oldeholtpade kwam Frits Nijstad in balbezit en hij krulde de bal van ruim 20 meter prachtig in de bovenhoek (1-0).
Oldeholtpade herpakte zich echter snel na deze tegenslag en trok het initiatief naar zich toe.
Dwingeloo stond echter goed te verdedigen en aanvankelijk kwam Oldeholtpade niet veel verder dan een flink aantal corners.
Vlak voor rust werd Oldeholtpade nog wel twee keer gevaarlijk, maar Joshua Verhoef kon net de voorzet van Stefan de Vries niet binnen tikken en even later kon Wilco Elshof net de volledig vrijstaande Peter de Vries niet bereiken.
Dwingeloo liet ook na rust het initiatief aan Oldeholtpade en loerde op zijn kans via een snelle omschakeling.
De verdediging van Oldeholtpade stond echter goed en veel gevaar kwam er in het eerste deel dan ook niet van de thuisclub.
Na 55 minuten kreeg Oldeholtpade een strafschop, nadat Wilco Elshof werd vastgehouden in het strafschopgebied door Joris Jans.
Scheidsrechter Boorsma gaf een strafschop en Joris Jans kreeg hiervoor de rode kaart.
Elshof schoot de strafschop onberispelijk binnen en bracht hiermee zijn team op gelijke hoogte (1-1).
Dit was het 100e doelpunt van Wilco Elshof "in dienst van" Oldeholtpade.
Het "Hoekstra-team" ging hierna op jacht naar meer, maar moest blijven oppassen voor de snelle voorwaartsen van Dwingeloo.
Zo gebruikte Frits Nijstad goed zijn lichaam en schoot uit de draai goed in, maar keeper Schonewille wist redding te brengen ten koste van een corner.
Twintig minuten voor tijd kwamen bij Oldeholtpade Maxim Kuiper en Jesper Fischer in het veld voor Peter de Vries en Mike Maatman.
Oldeholtpade drukte de thuisclub wel terug, maar echt grote kansen leverde dit nog niet echt op.
Aan de andere kant wist Hilco Krikke met een uitstekende sliding nog een kans voor de thuisclub onschadelijk te maken.
Maxim Kuiper en Wilco Elshof kregen allebei een kans, maar keeper Hof wist beide keren zijn doel schoon te houden.
In de 83e minuut kwam Oldeholtpade toch op voorsprong door wie anders dan Wilco Elshof.
Joshua Verhoef zette met een prima pass Bart Halsema vrij voor keeper Hof maar die wist redding te brengen met zijn voet, de bal belande echter precies voor Wilco Elshof die kiezelhard binnen schoot (1-2).
Vlak daarna kwam bij Oldeholtpade Jesper Bos in het veld voor de moegestreden Bart Halsema.
Al in blessuretijd kreeg de thuisclub toch nog een kans, maar de inzet van Melvin Koning werd door Joshua van Weperen van de lijn gehaald.
In de allerlaatste minuut ging de doelman van Dwingeloo mee bij een corner, maar deze werd weg gebokst door Bastiaan Schonewille en kwam terecht bij Wilco Elshof die vanaf eigen helft richting het verlaten doel schoot van Dwingeloo en zag de bal tergend langzaam over de lijn rollen (1-3).
Direct hierna floot scheidsrechter Boorsma voor het einde en was er een zwaarbevochten overwinning behaald.
Volgende week staat er een derby op het programma, Olyphia komt op bezoek in Oldeholtpade, aanvang 14.00 uur.

Zondag 24 november

Oranje Zwart - Oldeholtpade