Oldeholtpade krijgt lesje in effectiviteit van Oldemarkt

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Oldemarkt verloren met 4-1.
Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin Oldemarkt op de juiste momenten wist toe te slaan en profiteerde van enkele momenten dat de organisatie niet goed stond bij Oldeholtpade.
Net in een fase in de tweede helft waarin Oldeholtpade dicht bij de 1-2 was viel de treffer vanuit het niets aan de andere kant en profiteerde de thuisclub in de slotfase van de enorme ruimte die Oldeholtpade weg gaf.

Het "Hoekstra-team" begon aan de wedstrijd met dezelfde basis als vorige week.
Oldemarkt wilde direct de toon zetten in de wedstrijd met enkele pittige overtredingen, maar toch was Oldeholtpade sterker in de beginfase.
Na ruim vijf minuten wurmde Joshua Verhoef zich knap door de defensie van de thuisclub heen en bediende Wilco Elshof die tegendraads binnen schoot (0-1).
Vlak daarna had Peter de Vries de 0-2 op zijn schoen, maar hij kreeg de goed teruggelegde bal van Bart Halsema net niet goed op zijn schoen.
Aan de andere kant kreeg Wouter van der Vegt een kans, maar Bastiaan Schonewille liet zich niet verrassen in de korte hoek.
Na tien minuten kopte Wilco Elshof uit een hoekschop van Stefan de Vries keihard in, maar Tim Smit wist de bal van de lijn te halen.
Na ongeveer twintig minuten kreeg Folkert Postma ineens een vrije schietkans na matig verdedigen bij Oldeholtpade, maar Postma schoot te gehaast naast.
In de 35e minuut was het "Hoekstra-team" dicht bij een treffer, maar zijn kopbal uit een corner van Wilco Elshof werd net voor de lijn weggehaald.
Een minuut later was er een mooie aanval van Oldeholtpade via Peter de Vries die Wilco Elshof vrijspeelde, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper De Hoop en de kopbal van Joshua Verhoef in de rebound werd van de lijn gehaald door wederom Tim Smit.
Oldeholtpade had in deze fase de voorsprong moeten vergroten, maar dit gebeurde dus niet en dit kwam men duur te staan.
De organisatie was even weg bij Oldeholtpade dat even met 10 man speelde door een blessure van Joshua van Weperen en Oldemarkt profiteerde hier op slag van rust van.
Jorrid Minnema had alle ruimte op rechts en bediende Gideon Vellinga op maat (1-1).
Een flinke tegenvaller voor het "Hoekstra-team" zo vlak voor de pauze.
Bij aanvang van de tweede helft kwamen bij Oldeholtpade de A-junioren Jesper Fischer en Marius de Vries in het veld voor respectievelijk Joshua van Weperen en Joshua Verhoef.
Jesper Fischer liet zich direct gelden met een goede actie waarmee hij Wilco Elshof bediende, maar zijn inzet werd knap gekeerd door keeper De Hoop.
Aan de andere kant werd Oldemarkt gevaarlijk over de linker kant via Jorrid Minnema, maar Bastiaan Schonewille wist zijn inzet onschadelijk te maken.
Een minuut daarna was Oldeholtpade weer gevaarlijk via Peter de Vries, maar zijn prachtige afstandschot werd door keeper De Hoop knap over de lat getikt.
Na een hakbal van Wilco Elshof kwam Peter de Vries in balbezit en hij bood Bart Halsema een enorme kans, maar Halsema schoot in kansrijke positie tegen de onderkant van de lat.
Maar zoals je wel vaker ziet in het voetbal viel uitgerekend in deze fase het doelpunt aan de andere kant.
Een hoge bal van achteruit van Oldemarkt werd verkeerd beoordeeld achterin bij Oldeholtpade en ineens stond Jorrid Minnema vrij voor Bastiaan Schonewille en legde de bal breed op de ook al volledig vrijstaande Klaas Braad die binnen schoof (2-1).
Op dat moment zeker niet verdiend, maar daar had Oldemarkt natuurlijk maling aan.
Bij Oldeholtpade kwam hierna Freek Huismans in het veld voor Mike Maatman.
De blauwhemden gingen nog meer risico's nemen, maar de thuisclub profiteerde optimaal van de ruimte die hierdoor ontstond.
Na een hoge bal over de verdediging heen kwam Jorrid Minnema vrij voor keeper Schonewille die door Minnema met een schitterende lob werd verschalkt (3-1).
Even later werd het ook nog 4-1 toen Oldemarkt dom balverlies bij Oldeholtpade keihard afstrafte in de persoon van Klaas Braad.
En zo verloor Oldeholtpade voor de tweede keer op rij en overheersde het gevoel dat dit net als vorige week niet nodig was geweest.
Volgende week speelt Oldeholtpade thuis tegen Asser Boys, aanvang 14.00 uur.

Zondag 24 november

Oranje Zwart - Oldeholtpade