Oldeholtpade speelt gelijk tegen Asser Boys

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in een boeiende wedstrijd gelijkgespeeld tegen Asser Boys (2-2).
Oldeholtpade miste flink wat spelers vanmiddag en moest daardoor noodgedwongen twee A-junioren opstellen in de basis.
Echter het "Hoekstra-team" kwam vooral in de eerste helft prima voor de dag en liet eigenlijk Asser Boys alle hoeken van het veld zien.
Het benutten van kansen was echter wel een probleem en dus was de ruststand met 2-1 veel te mager.
In de tweede helft pakte Asser Boys te zaken wat energieker aan en kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht.
Oldeholtpade was de grip op de wedstrijd in de tweede helft kwijt en moest toe staan dat de Assenaren op gelijke hoogte kwamen.
Na die gelijkmaker gingen beide teams op jacht naar de overwinning, maar doelpunten vielen er niet meer.

Het was vanmiddag een hele puzzel voor de technische staf van Oldeholtpade om de opstelling te maken aangezien om verschillende redenen Wilco Elshof, Rudie de Vries en Joshua van Weperen er ten opzichte van vorige week niet bij waren.
En aangezien Rick Jan van der Leest en Jelmer Dijkstra al langer afwezig zijn door blessures was het "Hoekstra-team" er vanmiddag toe gedwongen om een beroep te doen op A-junioren.
Marius de Vries, Jesper Fischer en Levi van der Heijden waren de vervangers voor eerstgenoemde afwezigen.
Al na twee minuten kwamen de gasten uit Assen op voorsprong.
Een voorzet vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal binnen getikt door een aanvaller van de gasten (0-1).
Een flinke tik voor het "Hoekstra-team", maar dat pakte daarna de draad snel weer op.
Het jeugdige team speelde fris en in een hoog tempo en zo werd Asser Boys terug gedrukt op eigen helft.
Na vijf minuten leverde dit al een kans op nadat de doelman van Asser Boys iets te lang treuzelde bij een terugspeelbal, maar Joshua Verhoef raakte de lat na goed breed leggen van Peter de Vries.
Een minuut later kreeg Oldeholtpade weer een kans via Levi van der Heijden, maar de doelman van Asser Boys wist de inzet van Van der Heijden tot hoekschop te verwerken.
De blauwhemden gingen hierna door en even daarna kreeg Bart Halsema een goede kans na aangeven van Peter de Vries, maar de schuiver van Halsema ging net voorlangs.
Nog binnen het kwartier kreeg de thuisclub een strafschop na een overtreding op Marius de Vries.
Marius de Vries werd aangespeeld door Levi van der Heijden en draaide behendig weg bij de verdediger van Asser Boys die daarna De Vries onderuit haalde en scheidsrechter Leistra wees naar de stip.
Stefan de Vries vond echter de doelman van Asser Boys op zijn weg en zo bleef het 0-1.
Het "Hoekstra-team" ging hierna echter ongestoord door met aanvallen en de volgende kans was vlak hierna voor Peter de Vries, maar met een geweldige reflex wist de doelman van de gasten een zekere treffer te voorkomen.
Na een prima steekbal van Stefan de Vries kwam even later Levi van der Heijden vrij voor de keeper, maar die kon de zachte inzet simpel verwerken.
Na zo'n 25 minuten wist de onvermoeibare Joshua Verhoef zich langs zijn tegenstander te wurmen en legde terug op Marius de Vries, maar ook hij vond de doelman op zijn weg.
Een doelpunt kon simpelweg niet uitblijven en na 27 minuten was het dan eindelijk zover.
Joshua Verhoef bereikte in de zestien meter Marius de Vries die behendig de doelman omspeelde en de gelijkmaker op het scorebord zette (1-1).
Oldeholtpade wilde hierna natuurlijk meer en was via Levi van der Heijden dicht bij de 2-1, maar Van der Heijden wist de goede voorzet van Joshua Verhoef niet op waarde te schatten.
De gasten wisten nog slechts een keer gevaarlijk te worden in de eerste helft, maar keeper Bastiaan Schonewille redde met zijn voet op de inzet van Robert Termohlen.
Na 36 minuten kwam de thuisclub op voorsprong door wederom een doelpunt van Marius de Vries.
Stefan de Vries gaf een prachtige pass op Marius de Vries die de bal prachtig met de buitenkant aannam en koelbloedig scoorde (2-1).
En zo ging het "Hoekstra-team" de rust in met een 2-1 voorsprong, waar een 5-1 voorsprong zeker niet had misstaan.
Bij Oldeholtpade kwam bij aanvang van de 2e helft A-junior Wouter de Vries in het veld voor de geblesseerde Joshua Verhoef.
Asser Boys bracht twee nieuwe spelers binnen de lijnen en besloot in de tweede helft de zaken wat energieker aan te pakken.
De gasten waren nu veel feller en kwamen binnen vijf minuten op gelijke hoogte.
De thuisclub speelde door een blessure van Jesper Fischer even tijdelijk met 10 man en de gasten profiteerden hier optimaal van.
De rechteraanvaller van Asser Boys schoot vanaf rechts hard op de vuisten van Bastiaan Schonewille en in de rebound schoot Termohlen hard in (2-2).
Daar waar in de eerste helft de thuisclub volledig de baas was, daar was de wedstrijd in de tweede helft volledig in evenwicht.
Na een kwartier spelen kreeg Oldeholtpade zijn eerste kans, maar Peter de Vries trof het zijnet na een vrije trap van Stefan de Vries.
Vlak hierna kwam bij Oldeholtpade Jesper Bos in het veld voor Bart Halsema.
Twintig minuten voor tijd verscheen Levi van der Heijden alleen voor de keeper na een goede pass van Stefan de Vries, maar met een geweldige sliding wist een verdediger van Asser Boys erger te voorkomen.
Een kwartier voor tijd was er een mooie aanval van Oldeholtpade via Jesper Fischer en Peter de Vries die met een fraaie hakbal Jesper Bos vrijspeelde, maar die stuitte op de doelman van Asser Boys.
In de slotfase was het razend spannend en kregen beide teams nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.
Wederom gemengde gevoelens bij het "Hoeksta-team" dat gezien de vele kansen de wedstrijd in de eerste helft had kunnen en misschien wel moeten beslissen.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" weer thuis, tegenstander is dan Ruinen, aanvang 14.00 uur.

Zondag 24 november

Oranje Zwart - Oldeholtpade