Oldeholtpade en Ruinen delen de punten

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Ruinen gelijkgespeeld (2-2).
De blauwhemden kwamen twee keer op voorsprong, maar de gasten uit Ruinen wisten tot tweemaal toe langszij te komen.
Ruinen was voetballend gezien sterker, maar de meeste kansen waren voor Oldeholtpade.
Over de gehele wedstrijd gezien was de uitslag dan ook terecht..

Het "Hoekstra-team" moest het vanmiddag stellen zonder doelman Bastiaan Schonewille, zijn vervanger was Arjen de Haan.
Wilco Elshof was wel weer terug in de basis en dit ging ten koste van A-junior Marius de Vries.
In de beginfase werd al snel duidelijk dat Ruinen beschikte over een technisch vaardig team.
Toch was de eerste echte kans voor de thuisclub, maar keeper Marnick Pinxterhuis wist het geplaatste schot van Stefan de Vries knap tot corner te verwerken.
Enkele minuten later was Oldeholtpade weer gevaarlijk via WIlco Elshof, maar zijn schot na goed voorbereidend werk van Peter de Vries belande in het zijnet.
Toch kwam de thuisclub na ruim tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Peter de Vries.
Stefan de Vries omspeelde met een fraaie actie enkele spelers van Ruinen en vond Peter de Vries die met links uithaalde en zijn schot iets van richting zag veranderen waardoor keeper Pinxterhuis kansloos was (1-0).
Een paar minuten daarna had de thuisclub de voorsprong kunnen verdubbelen, maar na een prima pass van Joshua Verhoef en goed terugleggen van Levi van der Heijden miste Bart Halsema in kansrijke positie.
Ruinen had misschien wel het betere van het spel, maar echt gevaarlijk wisten de gasten in deze fase niet te worden.
Na ruim twintig minuten kreeg Oldeholtpade nog een prima kans,maar de kopbal van de prima spelende Hilco Krikke uit een corner van Peter de Vries ging net over de lat.
Na een half uur spelen kreeg Ruinen een grote kans nadat Stefan Halsema zich verstapte, maar Anton Horlings vond Arjen de Haan op zijn weg.
Zo'n vijf minuten voor rust kwam Ruinen langszij door een doelpunt van Jurgen Hoorn.
Een fraaie lange bal vanaf rechts kwam terecht bij Hoorn die met een hard schot Arjen de Haan wist te verrassen (1-1).
Een minuut daarna kregen de gasten weer een kans, maar De Haan wist de inzet van Wilco Bult uitstekend te pareren.
Op slag van rust kwam Oldeholtpade toch weer op voorsprong door een doelpunt van Peter de Vries.
Na een scherp aangesneden vrije trap van Stefan de Vries knikte Peter de Vries prachtig binnen (2-1).
Een enorme opsteker voor de blauwhemden zo vlak voor de pauze.
Bij Oldeholtpade kwam na rust Marius de Vries in het veld voor Joshua Verhoef.
Vlak na rust kreeg Levi van der Heijden vanuit het niets een grote kans, maar de prima doelman van Ruinen Marnick Pinxterhuis wist met zijn voeten redding te brengen.
Ook in de tweede helft was Ruinen voetballend sterker, maar ook nu waren de beste kansen voor het "Hoekstra-team".
Ruim een kwartier voor tijd kreeg Anthal Horlings een kans nadat hij goed voor zijn tegenstander was gekomen , maar zijn inzet belande in het zijnet.
Een kwartier voor tijd kwam bij Oldeholtpade Michiel Jonker in het veld voor Levi van der Heijden.
In de 78e minuut kwam Ruinen op gelijke hoogte door een doelpunt van Arnold Emmink.
Hoewel de grensrechter van Ruinen de ingooi aan Oldeholtpade gaf, besloot scheidsrechter Eerhart anders en hier profiteerde Ruinen optimaal van.
Vanaf links werd de bal in een keer naar rechts gespeeld en na goed terugleggen schoot Emmink door een woud van benen raak (2-2).
Hierna gingen beide teams op jacht naar de winst en de beste kansen waren ook nu voor Oldeholtpade.
Tot driemaal toe was Wilco Elshof dicht bij de winnende treffer, maar de paal, keeper Pinxterhuis en een prima verdedigende actie van een verdediger van Ruinen stonden succes in de weg.
En zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, wat gezien het wedstrijdbeeld ook een terechte uitslag was.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team zaterdagmiddag om 17.00 uur een bekerwedstrijd tegen 3e klasser ONT in Opeinde.

Zondag 8 december

Trinitas - Oldeholtpade