Oldeholtpade uitgebekerd na spektakelstuk tegen ONT

Het "Hoekstra-team" heeft zaterdag in extremis de bekerwedstrijd tegen zaterdag 3e klasser ONT verloren(4-3).
Tot drie maal toe wist Oldeholtpade terug te komen van een achterstand en leek een strafschoppenreeks aanstaande, maar de thuisclub wist in blessuretijd een ongelukkig moment van keeper Bastiaan Schonewille keihard af te straffen en zo
eindigde het bekeravontuur voor Oldeholtpade in Opeinde.

Het "Hoekstra-team" kwam behoorlijk gehavend aan de aftrap, aan de lange waslijst van afwezigen kon nu ook Joshua Verhoef worden toegevoegd.
Freek Huismans en Michiel Jonker vulden de open gevallen plaatsen in door het ontbreken van Verhoef en Jesper Fischer ten opzichte van vorige week.
Op het fraaie sportpark Douwekamp in Opeinde werd er afgetrapt om 17.00 uur onder leiding van scheidsrechter Tramper.
De gastheren combineerden vlot op het kunstgras en kregen ook al snel de eerste kans.
Net op het moment dat de blauwhemden zich ook wat meer gingen melden sloeg de thuisclub na een kleine tien minuten toe.
Met een fraaie crosspass vanaf rechts werd Feerk Veenstra in stelling gebracht en zijn knappe schot met links verdween in de uiterste hoek (1-0).
Na een kwartier spelen was de thuisclub weer gevaarlijk, maar Bastiaan Schonewille wist de inzet van Marten Folkertsma tot corner te verwerken.
Na 20 minuten spelen kwam bij Oldeholtpade Guido Wapstra in het veld voor de geblesseerd geraakte Freek Huismans.
De eerste goede kans voor de blauwhemden was er na zo'n 25 minuten spelen toen Wilco Elshof even los kwam na een fraaie pass van Hilco Krikke, maar de inzet van Elshof ging net over de lat.
ONT wist in de eerste helft steeds een vrije man op het middenveld te vinden en hierdoor was men steeds dreigend.
Toch kreeg ook Oldeholtpade wel wat kansjes en na ruim 35 minuten zelfs een hele grote in de vorm van een strafschop.
Wilco Elshof drong het strafschopgebied binnen en een verdediger van ONT wist met een sliding nog net te voorkomen dat Elshof kon uithalen.
Dit leek op correcte wijze te gebeuren, maar scheidsrechter Tramper beoordeelde anders en gaf een strafschop.
Wilco Elshof benutte dit cadeautje feilloos (1-1).
De vreugde was echter van korte duur, want een minuut later stond de thuisclub al weer op voorsprong.
Na een aanval van ONT over meerdere schijven kwam Marten Folkertsma vrij voor Bastiaan Schonewille en prikte de 2-1 binnen.
Dit was ook de ruststand en dit was gezien het spelbeeld ook wel terecht.
Na de pauze had Oldeholtpade de zaken duidelijk beter staan en kwam de thuisclub minder aan voetballen toe.
Nadat eerst een van richting veranderd schot van Stefan de Vries net langs de paal ging kwam het "Hoekstra-team" na 64 minuten langszij.
Levi van der Heijden onderschepte de bal en stuurde Wilco Elshof weg, zijn inzet belande tegen de onderkant van de lat en Bart Halsema kopte de rebound attent binnen (2-2).
Even daarna schoot Stefan de Vries net voorlangs na goed voorbereidend werk van Levi van der Heijden en Wilco Elshof.
En hoewel de thuisclub in de tweede helft er niet vaak meer gevaarlijk uit wist te komen kwam men toch weer op voorsprong.
Even was er weer het korte combinatievoetbal van de thuisclub en zo werd Michel Weisser vrijgespeeld en die liet Schonewille kansloos (3-2).
Vlak daarna kwam bij Oldeholtpade Harmen Schaap in het veld voor Mike Maatman.
Oldeholtpade ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar inzetten van Michiel Jonker en Wilco Elshof misten nog de juiste richting.
Tien minuten voor tijd gaf Stefan de Vries een prachtige pass op Wilco Elshof die alleen op keeper Ament af kon, maar Ament kwam als winnaar uit de strijd.
Toch kwam het "Hoekstra-team" terecht op gelijke hoogte door een doelpunt van Levi van der Heijden.
Bart Halsema gaf een strakke voorzet vanaf rechts die keeper Ament niet vast kon houden en Levi van der Heijden was er als de kippen bij om binnen te tikken (3-3).
En zo leek het dus op strafschoppen aan te komen, maar in blessuretijd sloeg de thuisclub alsnog toe.
Een aanval van ONT leek te stranden en keeper Schonewille pakte in de hoek van het strafschopgebied de bal in de handen, maar liet deze bij het neerkomen glippen en Michel Weisser profiteerde en schoot de bal in het verlaten doel (4-3).
Oldeholtpade zette nog een keer aan voor een laatste aanval en bijna was het nog gelijk geworden, maar keeper Ament wist de inzet van Peter de Vries te pakken en zo eindigde deze spectaculaire wedstrijd in een 4-3 overwinning voor ONT.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" voor de competitie uit tegen Oranje Zwart om 14.00 uur.

Zondag 8 december

Trinitas - Oldeholtpade