Oldeholtpade boekt moeizame zege op Oranje Zwart

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in Wanneperveen een uiterst moeizame zege geboekt op Oranje Zwart.
De overwinning was verdiend, maar makkelijk ging het allemaal niet vanmiddag.
Na een bijzonder matige eerste helft kwam het "Hoekstra-team" in de tweede helft wel wat beter voor de dag, maar voetballend hield het niet over vandaag.
A-junior Marius de Vries werd de matchwinnaar met een knappe kopbal (0-1).

Ten opzichte van vorige week stond nu Guido Wapstra direct in de basis en de beide A-junioren Marius de Vries en Jesper Fischer vervingen Stefan Halsema en Bart Halsema.
Oranje Zwart ging duidelijk voor het fysieke gedeelte en schroomde niet om af en toe flink in te grijpen als dat nodig was.
Wilco Elshof kreeg nauwelijks ruimte vanmiddag en kon zich dan ook nauwelijks laten gelden.
De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor de thuisclub, maar Bjorn Vredenburg schoot naast vanuit kansrijke positie.
Oldeholtpade had wel het meeste balbezit, maar tot grote kansen kwam men in het eerste half uur niet.
De grootst kansen voor de blauwhemden kwamen in de laatste vijf minuten voor de pauze.
Eerst stuitte Levi van der Heijden op doelman Marcel Petter nadat hij goed vrij gespeeld was door Jesper Fischer en even later mikte Wilco Elshof op de paal nadat hij eindelijk even wat ruimte had gevonden in de zestienmeter.
Het "Hoekstra-team" kwam in de tweede helft wat beter in het spel en dat resulteerde na 52 minuten in de openingstreffer.
Michiel Jonker kapte zich op de achterlijn knap vrij en gaf een afgemeten voorzet die door Marius de Vries fraai werd binnen gekopt (0-1).
Diezelfde Marius de Vries was even later dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn ziedende schot ging rakelings naast.
Na ruim een uur spelen kreeg de thuisclub een vrije trap aan de zijkant en die werd knap ingekopt door Rick Zantinge, maar Bastiaan Schonewille wist met een knappe reflex de bal via de lat over te werken.
Na 65 minuten kwam bij Oldeholtpade Arron van den Berg in het veld voor Mike Maatman.
Oldeholtpade probeerde de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar steeds was de eindpass net niet goed en zo kon de verdediging van Oranje Zwart weer redding brengen.
Ruim een kwartier voor tijd brak Wilco Elshof door, maar deze werd door keeper Marcel Petter buiten de zestienmeter hard onderuit gehaald.
Dit leverde echter alleen een vrije trap op en keeper Petter kreeg voor deze actie vreemd genoeg niet eens geel van Scheidsrechter De Jong.
Een minuut daarna kreeg Levi van der Heijden een uitgelezen mogelijkheid om 0-2 te maken na een goede pass van Peter de Vries, maar keeper Petter wist redding te brengen met zijn voet.
In de 85e minuut kwam bij Oldeholtpade Tom de Groot in het veld voor Stefan de Vries.
De thuisclub ging in de slotfase nog 1 op 1 spelen, maar de verdediging van Oldeholtpade onder leiding van uitblinker Hilco Krikke gaf geen krimp en zo boekte het "Hoeksta-team" een belangrijke zege.
Volgende week speeelt het "Hoekstra-team" thuis tegen FC Assen, aanvang 14.00 uur.

Zondag 8 december

Trinitas - Oldeholtpade