Oldeholtpade walst na rust over FC Assen heen

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag ruim gewonnen van hekkensluiter FC Assen (7-2).
De ruime overwinning kwam vooral in het tweede gedeelte van de tweede helft tot stand, toen het "Hoekstra-team" vijf maal wist te scoren in 25 minuten.
Door deze overwinning behoudt Oldeholtpade aansluiting bij de achtervolgers op koploper Pesse.

Bij het "Hoekstra-team" keerden Rick Jan van der Leest en Joshua van Weperen weer terug in de basis nadat ze een tijd afwezig waren geweest door een blessure.
Ten opzichte van vorige week stonden ook de gebroeders Halsema weer in de basisopstelling.
In de beginfase was het spel van beide kanten rommelig en waren er ook geen echte kansen te noteren.
Na 10 minuten kwamen de gasten op voorsprong door een fraai doelpunt van Thomas Gelling.
Een voorzet vanaf links werd weg gekopt door de defensie van Oldeholtpade, maar kwam voor de voeten van Gelling die de bal prachtig in de bovenhoek schoot (0-1).
Een tegenvaller, maar de blauwhemden gingen hierna direct op jacht naar de gelijkmaker.
Wilco Elshof was hier al snel dichtbij, maar een verdediger van FC Assen kon nog net voorkomen dat Elshof de vrijstaande Bart Halsema kon bereiken.
Na twintig minuten kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord door een doelpunt van Wilco Elshof.
Stefan de Vries veroverde de bal en zette met een prima pass Elshof vrij voor de keeper en die was kansloos op de harde schuiver (1-1).
De thuisclub ging hierna verder en enkele minuten later schoot Wilco Elshof rakelings naast nadat hij prima was vrijgespeeld door Stefan de Vries.
Assen speelde veelal de lange bal en wist in de eerste helft niet echt meer gevaarlijk te worden.
Vlak voor rust slalomde Stefan de Vries mooi door de verdediging van Assen heen, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Assen.
Na rust kwam de thuisclub na zo'n vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Bart Halsema.
Wilco Elshof wurmde zich het strafschopgebied in en gaf goed terug op Bart Halsema die raak mikte (2-1).
Assen leek in die fase rijp voor de slacht, maar vanuit het niets kwamen de gasten na 57 minuten op gelijke hoogte.
Defensief geblunder werd afgestraft door Cuneyt Demircioglu (2-2).
Na een uur spelen kwam bij Oldeholtpade Marius de Vries in het veld voor Rick Jan van der Leest.
Een paar minuten later kwam Oldeholtpade op een 3-2 voorsprong door een doelpunt van Levi van der Heijden.
Peter de Vries gaf een corner strak voor en Van der Heijden kopte knap binnen (3-2).
Een paar minuten later werd het 4-2 door een doelpunt van Marius de Vries.
Een inzet van Wilco Elshof werd gepareerd door de doelman van Assen, maar Peter de Vries pikte de bal op en gaf voor op Marius de Vries die de 4-2 wist binnen te glijden.
Bij FC Assen gingen de "koppies" naar beneden en de blauwhemden profiteerden hier optimaal van.
Steeds werd de vrije man op het middenveld gevonden en werden de spitsen aan het werk gezet.
Na ruim 70 minuten gaf Marius de Vries een mooie pass op neef Peter de Vries die zich behendig vrijspeelde en een afgemeten voorzet gaf op Bart Halsema die net naast kopte.
Een minuut later pakte aan de andere kant keeper Schonewille knap een kopbal uit de hoek, maar dat was het dan ook wel wat betreft Assen.
Een kwartier voor tijd kwam bij Oldeholtpade Jesper Fischer in het veld voor Joshua van Weperen.
In de 85e minuut werd het 5-2 voor Oldeholtpade door een eigen doelpunt .
Peter de Vries gaf een mooie pass tussen de verdediging door op Levi van der Heijden, zijn inzet werd verkeerd geraakt door een verdediger van Assen en belande in het doel (5-2).
Een minuut werd het zelfs 6-2 door een doelpunt van Wilco Elshof.
Peter de Vries brak door over links en legde de bal perfect terug op Elshof die onberispelijk raak schoot.
Direct hierna kwam bij Oldeholtpade Jeroen Zuidberg in het veld voor WIlco Elshof.
Het slotakkoord was ook voor de thuisclub, Marius de Vries pikte een afgeslagen bal op en zijn schot werd succesvol verlengd door Hilco Krikke (7-2).
Een ruime overwinning voor het "Hoekstra-team" dat volgende week op bezoek gaat bij Trinitas, aanvang 14.00 uur.

Zondag 8 december

Trinitas - Oldeholtpade