Oldeholtpade sluit jaar af met overwinning op USV

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar gewonnen van USV (3-1).
Beide teams stonden vooraf aan de wedstrijd gedeeld 4e met evenveel punten en ook in de wedstrijd waren ze behoorlijk aan elkaar gewaagd.
Oldeholtpade was vooraf gewaarschuwd voor USV dat de laatste vijf competitiewedstrijden allemaal had gewonnen.
Hoewel beide teams dus gelijkwaardig waren verdiende de thuisclub de zege vooral op basis van het aantal kansen die het kreeg ten opzichte van de gasten uit Nieuwleusen.
Door deze overwinning behoudt het "Hoekstra-team" de aansluiting bij de teams die in achtervolging zijn op koploper Pesse.

Bij het "Hoekstra-team" keerde Rudie de Vries terug in de basis na een afwezigheid van ruim een maand.
De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich door slordig spel aan beide kanten en veel balverlies.
De eerste serieuze kans was na zo'n tien minuten voor Wilco Elshof, maar zijn kopbal uit een voorzet van Bart Halsema kon keeper Martijn Scheper niet verontrusten.
Enkele minuten later was er een aanval over vele schijven die uiteindelijk belande bij Wilco Elshof die op de rand van de zestien meter onderuit werd gehaald.
Elshof belaste zichzelf met de vrije trap, maar schoot deze hard over.
De gasten werden vooral gevaarlijk via de rappe Ron Meijerink, maar tot grote kansen kwamen de gasten aanvankelijk niet.
Na 20 minuten gaf Joshua van Weperen een prima pass op Wilco Elshof die vanaf de achterlijn strak voor gaf op de inlopende Bart Halsema, maar die kwam net een teenlengte te kort om binnen te tikken.
Na 25 minuten kwam het "Hoekstra-team" op voorsprong door een doelpunt van Peter de Vries.
Rick Jan van der Leest nam een vrije trap kort op Peter de Vries die zich behendig vrij speelde en in de korte hoek raak mikte (1-0).
Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kwamen de gasten al weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Max Schaeffer.
Een slecht weggewerkte bal werd opgepikt door USV en de daaruit volgende voorzet werd voor het doel gekopt naar de volledig vrijstaande Schaeffer die raak mikte (1-1).
Na ruim een half uur spelen was Stefan de Vries dicht bij een treffer, maar zijn inzet belande tegen de buitenkant van de paal.
Tot de pauze gebeurde er hierna niet veel meer en dus gingen beide teams rusten met een gelijke stand (1-1).
Het eerste gevaar na rust was van USV in de persoon van Ron Meijerink die rakelings over de lat schoot.
In deze fase waren de gasten wat gevaarlijker zonder tot grote kansen te komen.
Na ongeveer een uur spelen kwam bij Oldeholtpade Jesper Fischer in het veld voor de moegestreden Rudie de Vries.
Enkele minuten daarna moest keeper Scheper een gevaarlijk schot van Wilco Elshof van zich af slaan en in de rebound mikte RIck Jan van der Leest net over de lat.
Enkele minuten later was het wel raak voor het "Hoekstra-team" door een doelpunt van topscorer Wilco Elshof.
Elshof werd op maat bediend door Rick Jan van der Leest en keeper Scheper was kansloos op de harde schuiver van Elshof (2-1).
Even daarna was er een snelle aanval over links van USV, maar met een uiterste inspanning kon Joshua van Weperen voorkomen dat Ron Meijerink de gelijkmaker kon binnen tikken.
Een minuut daarna kwam een hoekschop van USV terecht bij de 2e paal bij de volledig vrijstaande spits van de gasten, maar die maaide volledig langs de bal.
USV ging in de slotfase meer risico's nemen en dit leverde het "Hoekstra-team" meer ruimte op.
Na een snelle counter van Oldeholtpade werd Rick Jan van der Leest op zo'n twintig meter van het doel onreglementair gestuit en dit leverde een vrije trap op.
Stefan de Vries belaste zich met deze vrije trap en schoot deze met uiterste precisie in de uiterste hoek (3-1).
Een paar minuten later kwam bij Oldeholtpade Maxim Kuiper in het veld voor Rick Jan van der Leest.
Na een goede pass van Jesper Fischer kon Maxim Kuiper richting doel, maar zijn inzet ging net over de lat.
Direct hierna floot scheidsrechter Van der Wal voor het einde en waren de drie punten binnen voor het "Hoekstra-team
Een mooie overwinning op USV die niet tot stand kwam door goed voetbal, maar vooral door een uitstekende teamspirit en een enorme werklust.

Zondag 2 februari

Oldeholtpade - Oldemarkt