Oldeholtpade wint op de valreep van Trinitas

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Trinitas op de valreep gewonnen (3-4).
Oldeholtpade toonde veerkracht door een 3-1 achterstand om te zetten in een 3-4 overwinning.
In de eerste helft stond het achterin niet altijd goed bij Oldeholtpade en dat werd door het bijzonder effectieve Trinitas hard afgestraft.
Ondanks de 3-1 achterstand bij de rust bleef het "Hoekstra-team" geloof houden in een goed resultaat en dat kwam er uiteindelijk ook.
Over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning ook wel terecht, maar het moest vanmiddag van ver komen.

Het "Hoekstra-team" moest het vanmiddag doen zonder Rick Jan van der Leest en Joshua van Weperen, hun vervangers waren Mark de Vries en Jelmer Dijkstra.
De wedstrijd was nog nauwelijks begonnen of het eerste doelpunt was al een feit.
Stefan de Vries gaf een prachtige pass op Wilco Elshof die zich goed vrijspeelde en hard in de korte hoek schoot achter de kansloze keeper Betten (0-1).
Lang kon het "Hoekstra-team" niet genieten van deze voorsprong, want vlak daarna was het al weer gelijk door een doelpunt van Marc Platje.
Trinitas brak over de rechterkant door en de afgemeten voorzet werd knap door Marc Platje binnen getikt (1-1).
Even daarna werd Oldeholtpade gevaarlijk via Mike Maatman, maar zijn schot kwam op de vuisten van keeper Betten.
Een minuut daarna kopte Mark de Vries tegen de lat uit een vrije trap van Stefan de Vries en in de rebound kon ook Hilco Krikke niet tot scoren komen.
De thuisclub ging wel effectief om met de kansen, want een minuut later was het weer Platje die wist te scoren.
Jeroen Bokkers gaf vanaf rechts een prima voorzet die bij de tweede paal knap werd binnen gegleden door Marc Platje (2-1).
Na zo'n twintig minuten gaf Wilco Elshof een afgemeten voorzet vanaf links op Mark de Vries, maar die mikte van dichtbij over.
Na 35 minuten schoot aan de andere kant Yannick Wieldraaier op de voeten van Bastiaan Schonewille, de bal bleef in de zestienmeter hangen en bij een onschuldig duel die daarop volgde zag scheidsrechter Hooge een duwfout aan de kant van Oldeholtpade en gaf een strafschop.
Remon Prins benutte dit cadeautje feilloos (3-1).
Bij aanvang van de tweede helft kwam bij Oldeholtpade Jesper Fischer in het veld voor Jelmer Dijkstra.
Het "Hoekstra-team" begon direct fel aan de tweede helft en Stefan de Vries maakte al snel de aansluitingstreffer.
Jesper Fischer gaf een goede pass op Stefan de Vries die zich knap ontdeed van zijn tegenstander en keeper Betten verschalkte in de korte hoek (3-2).
Oldeholtpade voerde steeds meer de druk op en drukte de thuisclub in zijn eigen verdediging.
Achterin stond het nu ook beter bij Oldeholtpade, zodat de gevaarlijke Marc Platje nauwelijks nog aan de bal kon komen.
Na een uur spelen kwam bij Oldeholtpade Maxim Kuiper in het veld voor Bart Halsema.
Een minuut later kwam Oldeholtpade op gelijke hoogte door een doelpunt van Mark de Vries.
Rudie de Vries vond met een prima pass de vrijstaande Mark de Vries die knap raak mikte in de lange hoek (3-3).
Trinitas leek nu rijp voor de sloop, maar niets was minder waar.
De thuisclub vocht zich in deze fase terug in de wedstrijd en werd even later gevaarlijk via Marc Platje die na goed door koppen wat ruimte kreeg en maar net voorlangs mikte.
Zo'n twintig minuten voor tijd kwam bij Oldeholtpade Marius de Vries in het veld voor Mike Maatman.
Maar de wedstrijd was nu veel meer in evenwicht en kon nog alle kanten op.
In de 83e minuut speelde Peter de Vries zich vrij op links en gaf een mooie voorzet op Hilco Krikke die hard in kopte, maar keeper Betten wist met een geweldige reflex een treffer te voorkomen.
Toch kwam die winnende treffer voor Oldeholtpade er toch nog in de absolute slotfase.
Mark de Vries onderschepte de bal, Wilco Elshof nam over en gaf de bal mee aan Peter de Vries die keeper Betten omspeelde en de 3-4 op het scorebord zette.
Niet lang daarna floot scheidsrechter Hooge voor het einde en was de zwaarbevochten zege een feit.
Volgende week gaat Oldeholtpade op bezoek bij Dio Oosterwolde, aanvang 14.00 uur.