Oldeholtpade overtuigend langs Dio Oosterwolde

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag verrassend makkelijk de uitwedstrijd tegen Dio Oosterwolde gewonnen(0-5).
Het voor deze wedstrijd op de 2e plaats staande Dio Oosterwolde maakte geen sterke indruk vanmiddag en zonder zelf ook goed te voetballen kon Oldeholtpade toch eenvoudig de overwinning pakken.
Het "Hoekstra-team" speelde vanmiddag echt als een team en de verdediging onder leiding van Stefan Halsema gaf vanmiddag nauwelijks wat weg.
Met de pauze stond het al 0-2 en na rust kon Oldeholtpade de voorsprong nog opvoeren naar 0-5.
Door deze overwinning nam Oldeholtpade de 2e plaats over van Dio Oosterwolde.

Bij het "Hoekstra-team" was Rick Jan van der Leest weer terug en speelde in plaats van de afwezige Peter de Vries.
Ook Joshua van Weperen keerde weer terug in de basis en A-junior Marius de Vries verving de niet geheel fitte Rudie de Vries.
In de beginfase gebeurde er niet veel en de eerste kans was er na zo'n 8 minuten, maar keeper Oldersma wist in twee keer het schot van Wilco Elshof te keren.
Na 13 minuten kwam het "Hoekstra-team" op voorsprong door een doelpunt van Hilco Krikke.
Mark de Vries verlengde met het hoofd een hoekschop van Stefan de Vries en Krikke tikte bij de tweede paal raak (0-1).
Halverwege de eerste helft nam Dio Oosterwolde wat meer het initiatief en was vooral gevaarlijk bij hoekschoppen.
Zo werd na 26 minuten een kopbal van Robin Bos door Mike Maatman van de lijn gehaald ten koste van een hoekschop.
Na een half uur spelen gebeurde aan de andere kant hetzelfde, uit een hoekschop van Stefan de Vries kopte Hilco Krikke prima in maar ook hier werd de bal van de lijn gehaald.
Vijf minuten voor rust moest keeper Bastiaan Schonewille handelend optreden bij een poging van Martijn Wieldraaijer, maar Schonewille was alert en redde knap.
Op slag van rust verdubbelde Oldeholtpade de voorsprong door een doelpunt van Wilco Elshof.
Hilco Krikke gaf een prima pass op Wilco Elshof die de bal breed legde op de meegelopen Joshua van Weperen die op keeper Oldersma stuitte, maar in de rebound kogelde Elshof hard raak (0-2).
Na rust werd een feller Dio Oosterwolde verwacht, maar de beginfase van de 2e helft was voor Oldeholtpade.
Een vrije trap van Stefan de Vries werd net over de lat getikt door keeper Oldersma en in deze fase kreeg Oldeholtpade ook de nodige hoekschoppen.
Na een uur spelen werd het 0-3 door een doelpunt van Bart Halsema.
De thuisclub ging in de fout bij de opbouw en Wilco Elshof onderschepte de bal en gaf breed op Bart Halsema die knap raak mikte (0-3).
Hierna raakte de thuisclub meer en meer gefrustreerd en dit resulteerde na zo'n 65 minuten in een rode kaart voor Robin Bouland.
Bouland haalde Wilco Elshof keihard onderuit en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Koning.
Hierdoor kreeg Oldeholtpade nog meer ruimte en ook kansen en na 73 minuten werd het 0-4 door een doelpunt van Wilco Elshof.
De actieve Mark de Vries brak door over rechts, schudde zijn directe tegenstander af en bood de mee gelopen Elshof een niet te missen kans (0-4).
Vlak daarna waren er twee wissels bij Oldeholtpade, Jelmer Dijkstra en Maxim Kuiper kwamen in het veld voor Bart Halsema en Mark de Vries.
Vijf minuten voor tijd leek de thuisclub recht op een strafschop te hebben, maar scheidsrechter Koning dacht daar anders over.
Een minuut later zocht de lepe Wilco Elshof aan de andere kant zijn tegenstander op in de zestien meter en die tikte Elshof aan en kreeg hiermee waar hij op uit was, een strafschop.
Elshof schoot de strafschop feilloos binnen en bepaalde hiermee de eindstand op (0-5).
Een prima overwinning voor het "Hoekstra-team" dat nu dus op de 2e plaats staat.
Volgende week staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Oldemarkt, aanvang 14.00 uur.