OLDEHOLTPADE WINT VAN OLDEMARKT

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag onder moeilijke weersomstandigheden gewonnen van Oldemarkt.
De stevige zuidwestenwind maakte vanmiddag goed voetbal vrijwel onmogelijk.
Uiteindelijk ging het "Hoekstra-team" nog het best om met deze moeilijke omstandigheden en won dan ook terecht met 2-0.
Door deze overwinning blijft het "Hoekstra-team" zonder puntverlies in de 2e periode, waarin echter USV een geduchte concurrent blijft.

Het "Hoekstra-team" kon vanmiddag beschikken over een behoorlijk fitte selectie, maar het was natuurlijk de vraag hoe het team er voor stond, aangezien de laatste competitiewedstrijd alweer dateerde van 29 januari.
Al snel werd duidelijk dat de stevige wind een bepalende factor was in deze wedstrijd.
Goed voetbal was vrijwel onmogelijk en dus was het afwachten hoe beide teams omgingen met deze moeilijke omstandigheden.
Het "Hoekstra-team" had in de eerste helft de wind zijwaarts het meeste mee en was ook wel wat sterker in de eerste helft.
Na zo"n 10 minuten had Wilco Elshof een geweldige actie waarmee hij zich vanaf de zijkant langs enkele tegenstanders wist te wurmen,maar Tim Smit wist met een knappe verdedigende actie een treffer te voorkomen.
Na ruim een kwartier spelen wist Rudie de Vries met een halve omhaal het doel van Oldemarkt te belagen, maar keeper Albert de Hoop wist deze inzet de pareren.
Na zo'n 28 minuten spelen kwam de thuisclub op voorsprong door een doelpunt van Stefan de Vries.
Stefan de Vries wist zich in de zestienmeter knap te ontdoen van enkele tegenstander en prikte behendig de bal langs keeper Albert de Hoop (1-0).
Oldemarkt kwam in de eerste helft maar heel spaarzaam voor het doel van Oldeholtpade en kwam eigenlijk niet verder dan een vrije trap van Folkert Postma die in de handen belande van keeper Bastiaan Schonewille.
Na 37 minuten wist Wilco Elshof zich weer langs twee verdedigers te werken, maar zijn inzet was te zacht en was zodoende een prooi voor keeper De Hoop.
Na de pauze kenmerkte het eerste kwartier zich als een fase waarin beide teams grossierden in balverlies, mede door de moeilijke weersomstandigheden.
Stefan de Vries had na zo'n tien minuten een knappe actie, maar zijn te zachte inzet bleek een makkelijke prooi voor keeper De Hoop.
Bij Oldemarkt kwam na een uur spelen Jorrit Minnema in het veld en die wist aanvankelijk voor wat meer dreiging te zorgen, maar dit bleek voor de gasten helaas tijdelijk.
Oldeholtpade bleef sterker en na zo'n 65 minuten wist Wilco Elshof een pass van Stefan de Vries panklaar te leggen voor Mark de Vries, maar zijn inzet belande op de bovenkant van de lat.
Na 71 minuten verdubbelde Oldeholtpade de voorsprong door een doelpunt van Wilco Elshof.
De prima spelende Hilco Krikke onderschepte een aanval van Oldemarkt en gaf een prima pass op Wilco Elshof die vrij voor keeper De Hoop geen twijfel kende (2-0).
Enkele minuten daarna kwam bij Oldeholtpade Bart Halsema in het veld voor Peter de Vries.
In het laatste kwartier probeerde Oldemarkt het nog wel, maar echt gevaarlijk konden de gasten niet meer worden.
Zo behaalde het "Hoeksta-team" een prima overwinning en blijft het enigzins de druk te houden op koploper Pesse en staat het er goed voor in de 2e periode..
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" weer thuis en dan is Steenwijk de tegenstander, aanvang 14.00 uur