OLDEHOLTPADE OP DE VALREEP LANGS STEENWIJK

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in de absolute slotfase gewonnen van Steenwijk(3-2).
Oldeholtpade had vanmiddag veel moeite met Steenwijk dat echt als een collectief speelde en een enorme vechtlust aan de dag legde.
Dat Oldeholtpade in blessuretijd alsnog met de overwinning aan de haal ging was dan ook erg zuur voor Steenwijk dat op basis van de hele wedstrijd wel een punt had verdiend.
Het "Hoekstra-team" verstevigde zijn koppositie in de 2e periode door deze overwinning en liep ook nog eens twee punten in op koploper Pesse dat tegen USV niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1).

Steenwijk begon fel aan de wedstrijd en kwam veel beter voor de dag dan eerder dit seizoen toen Oldeholtpade eenvoudig won van de Steenwijkers (0-4).
Toch wist Oldeholtpade in het begin twee keer door de defensie heen te breken, maar tot twee keer toe werd Wilco Elshof ten onrechte teruggevlagt.
Steenwijk werd na zo'n tien minuten voor het eerst gevaarlijk na een verre inworp van Jarno Muis, maar keeper Bastiaan Schonewille wist de inzet van Paul van der Tuuk in twee instanties te keren.
Na een verre uittrap van diezelfde Schonewille verscheen Wilco Elshof ineens vrij voor de doelman van Steenwijk, maar de inzet van Elshof ging rakelings langs de paal.
Na een prima pass van Jarno Muis kwam zo'n 15 minuten Wessel Busscher gevaarlijk door en werd door Stefan Halsema in de zestien meter onderuit gehaald en scheidsrechter Stroetman gaf terecht een strafschop.
Brian van Meerwijk schoot de strafschop feilloos binnen en bracht hiermee de gasten op voorsprong (0-1).
Na ruim twintig minuten was er een prima aanval van Oldeholtpade over vele schijven en gaf Rudie de Vries een prima voorzet die tegen de arm van een verdediger van Steenwijk leek aan te komen, maar scheidsrechter Stroetman zag er geen strafschop in.
Enkele minuten later kwam de thuisclub toch op voorsprong door een doelpunt van Stefan de Vries.
De Vries mocht op de hoek van de zestienmeter een vrije trap nemen en schoot de bal door een woud van benen in de verste hoek(1-1).
Na deze gelijkmaker nam Oldeholtpade meer en meer het initiatief, maar tot grote kansen kwam men niet meer voor de rust.
Bij aanvang van de tweede helft kwam bij Oldeholtpade Bart Halsema in het veld voor de niet geheel fitte Mark de Vries.
Het eerste gevaar van de tweede helft kwam van Steenwijk dat met een gevaarlijk serie hoekschoppen voor het nodige gevaar zorgde.
Aan de andere kant was Bart Halsema enkele malen gevaarlijk met zijn snelheid, maar de laatste pass was steeds net niet goed genoeg.
Na ruim een uur spelen kwam Oldeholtpade toch op voorsprong door een doelpunt van de tot dan nog onzichtbare Wilco Elshof.
Elshof zat behoorlijk in de tang bij Jarno Muis en of het toeval was zullen we nooit weten, maar diezelfde Muis was vlak daarvoor uitgevallen met een hoofdblessure.
Rick Jan van der Leest gaf een afgemeten pass op Wilco Elshof en die verschalkte de doelman van Steenwijk met een geplaatste schuiver (2-1).
Echter van deze voorsprong kon de thuisclub niet lang genieten, want enkele minuten daarna was het al weer gelijk.
Menno van Dam schoot een vrije trap vanaf de hoek zestien meter knap in de lange hoek (2-2).
Enkele minuten daarna wist Wilco Elshof zich knap langs zijn tegenstander te komen en legde vanaf de achterlijn knap terug op Bart Halsema, maar die mikte net naast.
Ook Steenwijk kreeg nog een flinke kans, maar na een knappe voorzet van rechts mikte Wessel van Busscher van dichtbij over.
In de slotfase gingen beide teams vol voor de winst en dit leverde het nodige spektakel op voor beide doelen.
Tien minuten voor tijd werd een doelpunt van Bart Halsema afgekeurd, omdat Wilco Elshof de keeper had gehinderd.
Aan de andere kant kreeg Steenwijk een dot van een kans, maar invaller Robert van der Leij schoot in kansrijke positie over.
Zo leek deze wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar in blessuretijd greep de thuisclub toch nog de winst.
Bart Halsema gaf vanaf rechts een prima voorzet die door Rick Jan van der Leest prachtig in de kruising werd gekopt(3-2).
Wat volgde was een enorme ontlading bij Oldeholtpade en een enorme domper voor Steenwijk dat eigenlijk wel een punt had verdiend.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" uit tegen Olyphia ,aanvang 14.00 uur.