Oldeholtpade 1 wint eerste uitwedstrijd

VV Oldeholtpade heeft voor het eerst dit seizoen buitenshuis 3 punten gepakt. Op bezoek bij het laaggeklasseerde Blue Boys voetbalde de ploeg zich naar een ruime overwinning.
Op een zwaar veld kwam Oldeholtpade al vroeg op voorsprong. Gerommel in de verdediging bij de thuisploeg leidde de goal in. Een verdediger van Blue Boys schoot de bal tegen een ploeggenoot op, waarna de bal in het net vloog: 0-1. De bezoekers controleerden het spel en lieten de bal het werk doen. Er werd zo nu en dan vroeg gestoord, maar de ploeg zakte ook vaak in om te wachten op een foutieve pass van de thuisploeg. Na een actie van Peter de Vries, plukte René Hielkema de bal uit de lucht. Zijn schot werd nog getoucheerd door Jelmer Dijkstra waardoor het schot doeltreffend werd: 0-2. De derde goal voor de bezoekers kwam uit een penalty. Jelmer Dijkstra werd na een rappe actie tegen de grond gewerkt. René Hielkema klaarde de klus vanaf elf meter: 0-3.
Keeper Mark de Vries had vooral in de eerste helft zeer weinig te doen. Oldeholtpade was veel in balbezit en de momenten waarop de gastheren de bal hadden waren van korte duur.
De mooiste goal van de eerste helft kwam op naam van Jelmer Dijkstra. Na een aanval over een aantal schijven, passeerde Dijkstra de keeper met een lepe stift: 0-4.
Met deze stand werd gerust en het was al duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Oldeholtpade schoot in de tweede helft uit de startblokken. Vlak na de rust werd een voorzet van Guus Hielkema bij de tweede paal ingeknikt door René Hielkema: 0-5. De thuisploeg begon iets meer te voetballen en zette af en toe druk op de bezoekers. Grote kansen leverde dit echter niet op.
De ploeg uit Weststellingwerf voetbalde rustig door en wachtte op haar kansen. De ingevallen Rick-Jan v/d Leest zette goed druk op de keeper. Na een fout van de doelman kon Van der Leest de bal inschuiven: 0-6. Oldeholtpade drukte door. Na een prachtige bal van Tom de Groot kon René Hielkema tekenen voor zijn vierde van de middag: 0-7.
De mooiste goal moest toen nog komen. Een vrije trap voor de thuisploeg werd door een van de verdedigers genomen. Er werd aangelegd voor een schot van grote afstand en de bal vloog in één streep schitterend in de kruising: 1-7. Niet veel later floot de prima fluitende scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Dit was de eerste uitoverwinning voor de blauwhemden. Volgende week komt Wispolia op bezoek.

Zondag 8 december

Trinitas - Oldeholtpade