Oldeholtpade 1 wint wederom ruim

Oldeholtpade heeft afgelopen zondag een prima overwinning geboekt. Op Sportpark Olpae kwam de rode lantaarndrager op bezoek. Wispolia had dit seizoen nog niet gewonnen en de blauwhemden moesten ervoor zorgen dat dit zo bleef.

De thuisploeg had het betere van het spel, maar de eindpass was niet nauwkeurig. Wel drukte het de bezoekers volledig terug op eigen helft en werden er kansen gecreëerd.
Na een dubbele één-twee met Guus Hielkema kon Rick-jan v/d Leest de score openen: 1-0. De verdiende goal viel na ongeveer een kwartier spelen en Oldeholtpade kreeg hierdoor wat meer vrijheid. Uit een vlot genomen vrije trap tekende V/d Leest al vlot voor zijn tweede van de middag. Toen de keeper nog met de muur bezig was, lag de bal al in het net: 2-0.
Nog in de eerste helft had Guus Hielkema de wedstrijd al in het slot kunnen gooien. Het besef dat hij voor leeg doel stond kwam te laat en het schot ging naast. Wispolia had aan één kans genoeg om een goal te maken. Een slippertje achterin gaf een van de buitenspelers de kans om voor te zetten. De voorzet werd prima binnengegleden door Taco de Vos: 2-1.
Met deze stand gingen de ploegen aan de thee en het besef was er zeker dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. D

e tweede helft was overduidelijk voor Oldeholtpade. De thuisploeg kreeg kansen en voetbalde een stuk beter dan in de eerste helft. Jelmer Dijkstra zorgde met twee treffers voor de beslissing. Eerst omspeelde hij de keeper na een prima onderschepping en rondde via de paal af: 3-1. Een paar minuten later gaf René Hielkema een prima pass en kon Dijkstra afronden: 4-1. Diezelfde Hielkema wist daarna ook zelf het net te vinden. Goed druk zetten op de keeper leidde het doelpunt in: 5-1. Rick-Jan v/d Leest maakte een kwartier voor tijd zijn hattrick. Na een prima solo zette hij 6-1 op het bord. Oldeholtpade vond het prima zo. Het laatste kwartier was niet bijzonder, op twee afstandsschoten na. Michiel Jonker pegelde de bal van een meter of 25 richting doel. De keeper kon de bal net over de lat tikken. Ook Jelmer Dijkstra was nog dicht bij een goal. Zijn schot verdween op de kruising.

Zondag 8 december

Trinitas - Oldeholtpade