Oldeholtpade 1 verliest 2 punten in Beetserzwaag

Oldeholtpade heeft in de tweede wedstrijd na de winterstop gelijk gespeeld. Op een prima veld in Beetsterzwaag stond na 90 minuten 1-1 op het bord. Oldeholtpade speelde, ondanks de afwezigheid van een aantal spelers, een prima wedstrijd.
Het eerste kwartier was duidelijk voor de bezoekers. Er werden veel kansen gecreëerd, maar het zat de blauwhemden niet mee. Een kopbal van René Hielkema ging net naast, een schot van Ronald van den Akker ging net over en een actie van Rudie de Vries werd net niet bekroond met een doelpunt. Oldeholtpade kwam in de eerste helft toch verdiend op voorsprong. Na een prima combinatie met Tom de Groot, schoot Harmen Schaap de bal prima in het net: 1-0. Timon de Vries was vandaag het aanspeelpunt in de spits bij Oldeholtpade. Mede door zijn werklust kon Oldeholtpade veel naar voren voetballen en gevaarlijk worden. De Sweach kwam wel steeds beter in de wedstrijd. Dit kwam mede doordat de scheidsrechter, tot drie maal toe, verzuimde om de bal op de stip te leggen. De Sweach kreeg een aantal kansen, vooral uit dode spelmomenten. Een van de corners werd, ietwat gelukkig, verzilverd door een rake kopbal: 1-1.
In de tweede helft was Oldeholtpade de gevaarlijkste ploeg. Veel snelle aanvallen werden echter afgevlagd door de iets te fanatieke grensrechter van de thuisploeg. De Sweach kwam ook gevaarlijk voor het doel van de goed keepende Jan Bijl. De paal werd geraakt en een kans voor open doel werd niet afgemaakt. Aan de andere kant schoot Tom de Groot in het zijnet en mikte René Hielkema net over. Na een lange bal van Joshua van Weperen, leek Oldeholtpade op voorsprong te komen. René Hielkema pikte de bal op, omspeelde de keeper en ging op leeg doel af. De grensrechter maakte het wel heel bont, door ook hier te vlaggen en de leidsman nam, onterecht, zijn signaal over. De thuisploeg had zo nu en dan flinke overtredingen nodig om de bezoekers af te stoppen. Dit leverde de nodige gele kaarten op. Vlak voor het einde pakte de rechtsback van de Sweach zijn tweede gele kaart, door opnieuw een harde overtreding op Hielkema.
Oldeholtpade zette aan en kwam nog een paar keer gevaarlijk dicht bij het doel. Een doelpunt zat er echter niet meer in en zo keerde Oldeholtpade met 1 punt terug naar Weststellingwerf.

Zaterdag 8-6-2019

Bedrijvenvoetbaltoernooi