Sinds 21 december 1962
Sportpark Olpae
Hamersweg 16
8476 CN Oldeholtpade

Oldeholtpade 1 pakt winst tegen koplopen Tijnje

Oldeholtpade heeft op eigen veld koploper Tijnje met 2-1 verslagen. De thuisploeg was op een winderig sportpark de betere en de overwinning was dan ook verdiend. 
In de eerste helft had Oldeholtpade de wind in de rug. Tijnje probeerde op te bouwen, maar door het vroeg druk zetten van Oldeholtpade lukte dit zelden. Lange ballen van de bezoekers kwamen niet aan en tal van passes gingen over de zijlijn. De thuisploeg had de bezoekers in de tang, maar creëerde weinig kansen. Een aantal tegenstoten van Tijnje leverden zo nu en dan wel gevaarlijke situaties op, maar keeper Bijl hield zijn doel goed schoon. Na een solo schoot Rudi de Vries geplaatst in, maar de Tijnster keeper bracht net op tijd redding. Uit een corner kopte Rene Hielkema net naast. Diezelfde Hielkema brak even later door, maar schoot te gehaast in. Beide ploegen slaagden er in de eerste helft niet in om te scoren en zo werd er met de 'brilstand' gerust. 
In de rust wisselde trainer Fredericks Jelmer Dijkstra en Guus Hielkema. Na zo'n 3 minuten spelen moest Dijkstra het veld echter alweer verlaten. Een scheur in de lip zorgde ervoor dat hij niet verder kon. Timon de Vries nam zijn plaats over. 
Oldeholtpade voetbalde steeds meer naar voren. Er werd hard gewerkt en er kwamen mogelijkheden. Twee acties van René Hielkema leverden nog geen doelpunt op. Even later was het wel raak. Na voorbereidend werk van Johan Ziel en Timon de Vries, kon René Hielkema afwerken: 1-0. 
De verdiende voorsprong werd goed verdedigd door Oldeholtpade en de ploeg gaf zeer weinig weg. Tijnje creëerde maar weinig kansen. 
Door een actie van Rudi de Vries leek Oldeholtpade op weg naar de 2-0. De Vries werd van achteren neergelegd, maar de scheidsrechter verzuimde om de bal op de stip te leggen.
Oldeholtpade was dichterbij een verdubbeling van de score dan Tijnje bij de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd slaagde de thuisploeg er in om de marge te verdubbelen. René Hielkema brak door aan de zijkant en legde terug op Guus Hielkema. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal achter de doelman: 2-0.
Dit leek de genadeklap en Oldeholtpade hield lang de nul. In de blessuretijd kwam Tijnje toch nog terug in de wedstrijd. Een vrije trap op de middenlijn bleef hangen in de zestien van Oldeholtpade. Na wat geluk kon Eric-Jan Veldhuizen binnen tikken: 2-1. Meer zat er voor de bezoekers echter niet in.
Door de overwinning op de koploper tankt Oldeholtpade zelfvertrouwen. Tijnje blijft ondanks de nederlaag wel de koploper in de 5e klasse C.
Share

Agenda

 

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia

competitie

aanvang 14.00 uur

 

Donderdag 7 november

Algemene Ledenvergadering

aanvang :19.30 uur

 

 

 

 
   
   
   

 

2e hands artikelen

 

.