Sinds 21 december 1962
Sportpark Olpae
Hamersweg 16
8476 CN Oldeholtpade

Oldeholtpade 1 met 10 man langs Boornbergum

Oldeholtpade heeft op eigen sportpark een knappe overwinning behaald tegen SC Boornbergum. De blauwhemden hebben het altijd lastig tegen de mannen uit Boornbergum. Ook deze middag ging het niet vanzelf, maar toch viel het deze keer wel de goede kant op voor Oldeholtpade.
Na de aftrap was het Boornbergum dat direct druk wilde zetten op de thuisploeg. Goede kansen leverde dit niet op, maar wel een aantal gevaarlijke corners. Oldeholtpade kwam er zo nu en dan wel snel uit in de omschakeling. Al na een minuut of 10 keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Een rommelige situatie voor het doel leverde de aanvoerder van de gasten een kans op: 0-1.
Oldeholtpade hield de kop omhoog en voetbalde meer naar voren. Na een onderschepping van de debuterende Sjors Hielkema, werd er een pracht aanval opgezet door Oldeholtpade. Guus Hielkema en Rick-Jan v/d Leest brachten René Hielkema in scoringspositie en hij faalde niet: 1-1. V/d Leest kreeg het na de goal aan de stok met de tegenstander. De scheidsrechter besloot hem een gele kaart te geven. Even later was het opnieuw V/d Leest die in de clinch raakte met de leidsman. Trainer Lucas Fredericks besloot snel in te grijpen en wilde wisselen. Op het moment dat de nummer 10 het veld verliet is er nog iets gezegd wat de scheids niet aanstond. Hij besloot nog snel een tweede gele kaart te trekken, waardoor Oldeholtpade nog 70 minuten met 10 man moest spelen.
Boorbergum zette wat meer druk en Oldeholtpade was het na de rode kaart even kwijt. Na een corner ontstond er opnieuw een rommelige situatie voor het doel. Het was weer de aanvoerder die hiervan profiteerde en de bezoekers op 1-2 zette. Dit leek een flinke klap voor Oldeholtpade. Toch ging de ploeg goed door en kwam er nog een grote kans voor René Hielkema, maar hij schoot naast. Daardoor werd er met een 1-2 stand gerust. 
Trainer Fredericks wilde de tweede helft er vol in gaan. Peter de Vries werd als extra spits gebracht en er zou alles of niets worden gespeeld met een 3-3-3 formatie. Er moest compact worden gespeeld en iedereen moest een stap harder zetten. Oldeholtpade kreeg Boornbergum in de tang en kon met 10 man meer druk zetten dan de bezoekers met 11. 
Oldeholtpade had al een aantal kleine mogelijkheden gehad in de tweede helft, maar de eerste grote mogelijkheid diende zich na een kwartier aan. René Hielkema werd in het strafschopgebied aangetikt. De toegekende strafschop werd door de aanvaller zelf binnen geschoten: 2-2.  De thuisploeg rook bloed en voelde dat er meer inzat. Boornbergum kwam er bijna niet meer uit en alleen dode spelsituaties leverden nog kleine kansen op. Ondertussen was Wesley Sikkes in de ploeg gekomen voor Sjors Hielkema. Diezelfde Sikkes bracht Jelmer Dijkstra in scoringspositie. Dijkstra zette Oldeholtpade voor het eerst deze middag op voorsprong: 3-2. De bezoekers hadden het deze middag een beetje over zichzelf afgeroepen. Er werd niet gecombineerd en de man meer situatie werd niet goed uitgespeeld. Daar stond wel tegenover dat de thuisploeg hard gewerkt heeft. De ploeg in het groen was geknakt.
Boornbergum kreeg toch nog wel twee grote kansen. Eerst werd er een 'flipperkastbal' van de lijn gehaald en even later kopte een totaal vrijstaande speler de bal naast. 
Aan de andere kant was het vlak voor tijd wel raak. Een voorzet van Jelmer Dijkstra kwam net niet aan bij Rene Hielkema, maar de bal viel wel goed voor Wesley Sikkes. Hij ramde de bal werkelijk door het net en was zo de gevierde man. Vlak na de 4-2 besloot de scheidsrechter een einde te maken aan de wedstrijd. 
Share

Agenda

 

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia

competitie

aanvang 14.00 uur

 

Donderdag 7 november

Algemene Ledenvergadering

aanvang :19.30 uur

 

 

 

 
   
   
   

 

2e hands artikelen

 

.