Oldeholtpade langs 10 man van Mildam

Oldeholtpade heeft de thuiswedstrijd tegen Mildam gewonnen. De bezoekers, welke een paar plaatsen boven Oldeholtpade stonden op de ranglijst, hebben het altijd lastig in Oldeholtpade. Ook deze middag was het niet de wedstrijd van Mildam.

De thuisclub stond aan de aftrap met een flink gewijzigd team. Door blessures en schorsingen, miste de ploeg ongeveer de helft van de basis elf. De gemiddelde leeftijd van de ploeg zal zo ongeveer rond de 20 hebben gelegen. Oldeholtpade liet Mildam de bal rond spelen. Echter, in de omschakeling konden de blauwhemden gevaarlijk worden. De ploeg kreeg een aantal kansjes. Een pass van Jelmer Dijkstra was net te scherp voor René Hielkema en Tom de groot werd vlak voordat hij kon schieten tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter zag er echter geen strafschop in. Een paar minuten later wilde de leidsman opnieuw geen penalty toekennen. Dit keer was het Mildam dat de penalty had verdiend. De scheidsrechter had echter een schwalbe gezien en trok geel. De verbolgen spits van Mildam ging ietwat onhandig verhaal halen, waarop de scheidsrechter besloot de tweede gele prent te tonen. De bezoekers moesten verder met 10 man.
Vlak na de rode kaart sloeg Oldeholtpade toe. Spits Timon de Vries legde de bal klaar voor René Hielkema en hij bereikte Jelmer Dijkstra met een steekpass. Dijkstra schoot prima binnen en zette dus de 1-0 op het bord. Hele grote kansen kwamen er niet meer en dus werd er met dezelfde stand gerust.
In de tweede helft schoot Mildam uit de startblokken. Er werd veel druk gezet op de defensie van Oldeholtpade. Toch wist doelman Jarno Hassing zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant was het bij Oldeholtpade de eindpass waar het aan ontbrak. Ook de afronding was hier en daar wat ongelukkig. Guus Hielkema raakte 1 maal de lat en zag ook twee andere pogingen aan de verkeerde kant van de palen verdwijnen. Mildam bleef drukken. Veel corners leverden niet het gewenste resultaat op. Toch was men een aantal keer heel dicht bij een treffer. Er werd voorlangs gekopt en schoten verdwenen in het zijnet of naast het doel. Het was vlak voor tijd René Hielkema die de wedstrijd in het slot gooide. Een slechte uittrap van de doelman van Mildam werd afgestraft: 2-0.
Mildam was geknakt en in de blessuretijd kon het niet voorkomen dat de score nog verder werd opgeschroefd. Guus Hielkema kreeg alle tijd om de bal keurig in de verre hoek te prikken: 3-0.
Oldeholtpade won zo verdiend, maar een beetje geflatteerd, van Mildam.

Foto's: Lenus vd Broek

Zondag 20 oktober