Oldeholtpade krijgt te weinig in Boornbergum

VV Oldeholtpade heeft haar tweede competitiewedstrijd niet winnend af kunnen sluiten. Lange tijd leek het erop dat de ploeg met 3 punten uit Boornbergum zou vertrekken. In de 95e minuut ging het echter alsnog mis voor de blauwhemden.René Hielkema had, met zijn 50e competitietreffer in het shirt van Oldeholtpade, de gasten op een 1-0 voorsprong gezet. Uit een corner, diep in de blessuretijd, maakte de keeper van de thuisploeg alsnog gelijk.
Om 14:00 uur floot de scheidsrechter uit Drachten voor het begin van de wedstrijd. Op een zonnig sportpark was het voor beide ploegen in de openingsfase even aftasten. Oldeholtpade had hierna een klein overwicht. Boornbergum had veel overtredingen nodig om de snelle aanvallers van de gasten af te stoppen. Joshua van Weperen werd hard geraakt en ook Hielkema en V/d Leest moesten een aantal overtredingen verwerken. Oldeholtpade kreeg een paar kansjes, maar in de eerste twintig minuten vielen er geen doelpunten. Na zo'n 25 minuten spelen vond Guus Hielkema zijn broer Rene. Hij kapte zijn man uit en schoot de bal hard langs de keeper: 0-1.
Joshua van Weperen moest kort na die goal het veld verlaten. Zijn vervanger was Michiel Jonker.
In de eerste helft was Oldeholtpade iets beter dan de thuisploeg, maar beide ploegen kregen geen grote kansen. Om deze reden kon Oldeholtpade met een 1-0 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft zette Boornbergum iets meer druk wat resulteerde in een aantal hachelijke momenten. Vooral uit stilstaande situaties waren de gastheren een aantal keer gevaarlijk. Keeper Mark de Vries en zijn defensie hielden de nul. De bezoekers kwamen er op snelheid zo nu en dan gevaarlijk uit. Rick-Jan v/d Leest en Jelmer Dijkstra kregen beide kansen, maar faalden. Waar men zo nu en dan beter voor de combinatie had kunnen kiezen, gingen de spelers van Oldeholtpade teveel voor eigen succes. Tom de Groot werd ondertussen gebracht voor Arjan Prinsen. Guus Hielkema was in de tweede helft het dichtst bij een doelpunt. Harmen Schaap bereikte met een lange bal Rene Hielkema, hij tikte de bal door richting Guus, maar het schot van de middenvelder raakte de paal. Boornbergum had het zwaar, maar werkte hard. Een kwartier voor tijd moest de ploeg met 10 man verder. De linksback van de thuisploeg kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Oldeholtpade zette druk, maar wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. In de laatste 10 minuten ging de thuisploeg via de lange bal op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan een aantal corners kwam de ploeg eigenlijk niet. Ronald v/d Akker kwam in het veld voor René Hielkema. Oldeholtpade leek de 3 punten in de knip te hebben. In de 95e minuut mocht Boornbergum nog één keer een corner nemen. De keeper van de thuisploeg ging mee in de aanval. De afgeslagen corner kwam voor zijn voeten en hij schoot met een hard schot raak: 1-1.Vlak na deze treffer vond de scheidsrechter het genoeg.
Oldeholtpade verliest hiermee 2 dure punten. Volgende week komt De Sweach op bezoek. Als de Robben-ploeg bovenin wil meedraaien, zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden.

Maandag 22-4-2019

VENO - Oldeholtpade