Oldeholtpade loopt tegen eerste nederlaag aan

Oldeholtpade heeft afgelopen weekend haar eerste nederlaag geleden. In en tegen Tijnje verloor de ploeg van trainer Fredericks met 3-1. Van beide kanten was het geen beste wedstrijd en de scheidsrechter eiste de hoofdrol op.

Tijnje had in de eerste helft een paar mogelijkheden en Oldeholtpade werd eigenlijk alleen gevaarlijk via dode spelmomenten. In tegenstelling tot Oldeholtpade, wist Tijnje het doel wel te vinden. Uit twee van de spaarzame kansen scoorde de thuisploeg. Tijnje had een licht veldoverwicht en ging na 42 minuten(!)met een terechte voorsprong de rust in.  Rick-Jan v/d Leest verving in de rust RenĂ© Hielkema. Het was dezelfde Van der Leest die de bezoekers in de tweede helft op sleeptouw nam. Het spel kantelde en Oldeholtpade was in het restant van de wedstrijd de betere ploeg. Het spel werd ook fysieker en de scheidsrechter had zijn handen overvol. Waar hij aan de kant van Tijnje alleen maar waarschuwingen gaf, strooide hij aan de kant van de bezoekers met kaarten.  Oldeholtpade kwam door middel van een terechte penalty terug in de wedstrijd. Rick-Jan v/d Leest was de doelpuntenmaker. De blauwhemden gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar Tijnje deed er alles aan om deze te voorkomen. Een tackle met twee gestrekte benen op het standbeen van Arjan Prinsen werd bestraft met een gele kaart, waar pimpelpaars meer op zijn plaats was geweest. Aan de andere kant moest Oldeholtpade wel verder met 10 man, toen aanvoerder Arjen Bruinsma zijn tweede gele kaart ontving. Grote kansen waren er eigenlijk niet, maar Tijnje wist in de counter wel te profiteren: 3-1. Het tijdrekken van de thuisploeg was toen al een hele tijd bezig, maar de scheidsrechter vond het niet nodig om hier iets aan te doen. Natuurlijk werd hier wat van gezegd door de bezoekers. De scheids wilde hier echter niets van weten en was van plan om trainer Fredericks weg te sturen. Echter, de scheids bedacht zich en vond het nodig om na 43 minuten af te blazen. Dit was de eerste nederlaag voor Oldeholtpade. Volgende week komt Fochteloo op bezoek. De blauwhemden zullen moeten winnen om aansluiting met de top te houden.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia