Oldeholtpade A1 en Urk delen de punten na zinderende wedstrijd

Een wedstrijd, die op papier eigenlijk al gespeeld zou moeten zijn omdat Urk qua uitslagen en stand op de ranglijst veel hoger staat. Urk die op het moment dat de wedstrijd gespeeld werd tweede stond, waar Oldeholtpade negende stond. Om 14.15 op sportpark ‘’Olpae’’ werd er echter afgetrapt, een wedstrijd die achteraf veel spektakel opleverde.
De A1 begon scherp aan de wedstrijd, men wist dat er voor elkaar gevochten moest worden. Dat ging prima, de instelling was goed en zo ook het voetbal. Urk werd helemaal weggetikt. Na een mooie dribbel over de rechterkant zette van der Heijden de bal mooi voor op Halsema die bij de tweede paal met een mooie ‘’snoekduik’’ de bal net over kopte. Urk kon hier weinig tegenover zetten, alleen een aanval over de linkerkant waarbij rechtsback Mendel omspeeld werd en de linksbuiten alleen op de keeper af kwam, die de bal tegenhield in de lange hoek. Al met al had Oldeholtpade zichzelf allang kunnen belonen, echter werd er gerust met 0-0.Na rust werd het spelbeeld van de eerste helft voortgezet. Oldeholtpade was beter, en creëerde de meeste kansen. Helaas, de voetbalwetten… Na een aanval over de linkerkant van Oldeholtpade was er een mooie voorzet die door de boomlange opgestoomde middenvelder over de Nekker werd heen gekopt, zo stond het zeer onterecht 0-1. Oldeholtpade, dat wist dat er vandaag meer te halen viel bleef voetballen. Na een goede aanval, stuitte de Vries op een verdediger. Van der Heijden nam de vrije trap (na in de eerste helft ook al te hebben bewezen over een zeer mooie trap te beschikken) en schoot deze fantastisch in! Een zeer verdiende 1-1. Na de 1-1 werd Urk even wakker en kwam Oldeholtpade even onder druk te staan. Wederom over de linkerflank kwam er een speler door, die alleen op de keeper af kon die het schot nog kon stoppen, maar de bal naar de zijkant duwde waarna er twee spelers van Urk vrij gelaten waren waardoor er vrij gescoord kon worden, 1-2.  Oldeholtpade werd weer beter, en Urk kreeg dat door en ging meer op de man spelen. De a’s die fysiek minder sterk waren dan Urk kregen er ook soms van langs. Scheidsrechter Johan de Vries had hier genoeg van, en trok een rode kaart. Waarna er een aantal spelers zich van hun slechtste lieten zien. Meerdere gele kaarten vielen er, wat zeer terecht was. Hier trokken de blauwhemden zich niks van aan en bleven goed voetballen. Na al verschillende kansen te hebben gekregen was het toch Urk, dat via de counter gevaarlijk bleef. De spits van Urk leek er doorheen maar door een goede ingreep van Mendel, vloeide hier geen kans uit. Oldeholtpade leek een strijd tegen de klok te gaan voeren, maar eindelijk.. de 2-2 viel na een mooie aanval. Hierna werden er nog genoeg kansen gecreëerd om met minimaal 4-2 te winnen. Helaas werden deze niet benut en pakten de a’s een dik verdiend punt thuis tegen de nu nummer 4.
Jos de Nekker
Volgende week worden er inhaal/beker wedstrijden gespeeld.
Overige uitslagen
LSC 1890 A2 Veno A1 4-3