Sinds 21 december 1962
Sportpark Olpae
Hamersweg 16
8476 CN Oldeholtpade

Winst voor Olpae 1 tegen Fochteloo

Afgelopen zondag kreeg Oldeholtpade bezoek van FC Fochteloo. De bezoekers hadden de voorgaande twee wedstrijden gewonnen en konden bij winst ploeg uit Oldeholtpade passeren.
Op een nat en winderig Sportpark Olpae werd om 14:00 uur afgetrapt.
De thuisploeg zat er direct bovenop. Fochteloo werd gedwongen tot het spelen van lange ballen en Oldeholtpade kreeg een aantal mogelijkheden.
Rick-Jan v/d Leest wist als eerste te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Al snel daarna werd een andere kans wel benut. Jelmer Dijkstra werd weggestuurd, bleef kalm en rondde het karweitje koel af: 1-0. De gastheren bleven druk zetten, op jacht naar de 2-0. Er kwamen veel kansen. Ook vrije trappen en corners, maar dit resulteerde nog niet in het gewenste resultaat. Uiteindelijk kwam de marge van twee toch op het bord. Een voorbereidende actie van Jelmer Dijkstra werd binnen geschoten door René Hielkema. Met de 2-0 stand werd gerust.
In de tweede helft ging Oldeholtpade verder met waar het was gebleven. Fris aanvalsspel leidde uiteindelijk tot de 3-0. Weer was het voorbereidende werk van Jelmer Dijkstra en het doelpunt van René Hielkema. Oldeholtpade kreeg veel kansen. Rick-Jan v/d Leest kon twee keer alleen richting doel, maar hij vergat te scoren. Toch kwam de 4-0 er wel. Een vrije trap in het voordeel van de thuisclub werd hard op doel geschoten door René Hielkema. De keeper kon de bal nog pareren, maar de rebound van Kenny Houtman werd hem teveel. 
De wedstrijd was gespeeld en Fochteloo wist dit ook. De ploeg ging iets vrijer voetballen. Met de wind in de rug en de lange ballen van achteruit, werden ze een aantal malen gevaarlijk, maar grote kansen bleven uit. Toch scoorde de ploeg vrij snel twee goals. Een foutje van keeper De Vries zorgde voor 4-1 en vlak daarna werd het 4-2.
Oldeholtpade had ondertussen al naar een veel dikkere score uit moeten lopen. René Hielkema werd weggestuurd, maar raakte de paal. Daarna had hij nog een grotere mogelijkheid, maar ook deze werd niet omgezet in een doelpunt. Ook de ingevallen Peter de Vries kreeg mogelijkheden. Twee maal faalde hij, maar een keer was het raak. De goal werd echter afgekeurd omdat hij 'laat maar' geroepen zou hebben. Fochteloo moest ondertussen verder met 10 man. Een harde overtreding van één van de bezoekers werd bestraft met een tweede gele kaart. 
De wedstrijd was al een tijdje beslist, maar de eindstand werd bepaald door de derde treffer van René Hielkema. Met een mooie stift klopte hij de uitgekomen doelman: 5-2
Volgend weekend staat de inhaalwedstrijd tegen Donkerbroek op het programma.
Share

Agenda

 

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia

competitie

aanvang 14.00 uur

 

Donderdag 7 november

Algemene Ledenvergadering

aanvang :19.30 uur

 

 

 

 
   
   
   

 

2e hands artikelen

 

.