Sinds 21 december 1962
Sportpark Olpae
Hamersweg 16
8476 CN Oldeholtpade

Oldeholtpade 1 verliest goede wedstrijd in Mildam

VV Oldeholtpade heeft afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Mildam met 1-0 verloren. De zwart-witten scoorden in het eerste bedrijf. Deze tegengoal kwam Oldeholtpade niet meer te boven. De blauwhemden zakken hierdoor op de ranglijst. Het verschil met de mannen uit Mildam is nu al zeven punten. 
De eerste 5 minuten was het Oldeholtpade dat er fel boven op zat. Hierna ging de thuisploeg voetballen en werd het de baas op het veld. Druk zetten en fanatiek spel leverden zo nu en dan mogelijkheden op. Zo kon Frank Heida na zo'n 10 minuten alleen op keeper Mark de Vries af, maar dit duel werd gewonnen door De Vries. 
Aan de andere kant was Oldeholtpade gevaarlijk na een actie van Jelmer Dijkstra. Hij schoot de bal net over. Uit de vrije trappen die de bezoekers kregen, kon het geen gevaar stichten. 
Het was uiteindelijk Mildam dat, verdiend, de leiding pakte. Kevin van Dijk bekroonde zijn actie met een goal: Een hard schot in het dak van het doel, 1-0. Mildam was in dit deel van de wedstrijd de betere ploeg en kwam er soms gevaarlijk uit. Keeper De Vries moest een paar keer handelend optreden. Echter, tot uitgespeelde mogelijkheden kwam de thuisploeg niet. 
De laatste 10 minuten van de eerste helft werd Oldeholtpade beter. Er werd aangevallen, maar verder dan een paar losse flodders op doel, kwam het niet.
De tweede helft was Oldeholtpade iets beter dan de gastheren. Het probleem voor de blauwhemden was dat ze het doel niet konden vinden. De paal stond in de weg na een schot van Kenny Houtman. De keeper moest redding brengen op een paar inzetten. En schoten van Joshua van Weperen en Jelmer Dijkstra vonden geen doel. Mildam speelde op de counter en werd zo nu en dan wel even dreigend, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer. Het was wachten op de 1-1. Het laatste kwartier werd er 1-op-1 gespeeld achterin bij Oldeholtpade. Er kwam nog meer druk op Mildam te staan en de ploeg moest even behoorlijk billen knijpen. Joshua van Weperen was door zijn harde werken zo nu en dan ongrijpbaar. Een doelpunt kwam er echter niet meer voor de bezoekers. 
Zo pakte Mildam op deze winderige middag de 3 punten en kon Oldeholtpade met lege handen richting huis. 
De blauwhemden zijn nu enigszins afgehaakt in de 5e klasse C. De ploeg staat 8 punten achter op koploper Makkinga. 
Deze zelfde koploper komt komend weekend op bezoek op Sportpark Olpae. Dé kans voor Oldeholtpade om het gat te verkleinen. 
Share

Agenda

 

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia

competitie

aanvang 14.00 uur

 

Donderdag 7 november

Algemene Ledenvergadering

aanvang :19.30 uur

 

 

 

 
   
   
   

 

2e hands artikelen

 

.