Sinds 21 december 1962
Sportpark Olpae
Hamersweg 16
8476 CN Oldeholtpade

Oldeholtpade 1 krijgt koploper op knieën

Oldeholtpade heeft dit weekend verdiend gewonnen van koploper Makkinga.
De geel-zwarten kwamen met een ongeslagen status richting Sportpark Olpae. Op een drassig veld werden de toeschouwers getrakteerd op een mooie pot voetbal.
Oldeholtpade was in de openingsfase de betere ploeg. Er werd goed gestoord en Makkinga had het lastig. Oldeholtpade kwam na een minuut of tien op een verdiende voorsprong. René Hielkema zag zijn voorzet geblokt worden, kreeg de bal terug en schoot de bal met buitenkant rechts in de lange hoek: 1-0. Na de goal ging Oldeholtpade door. De snelheid voorin werd optimaal benut. Jelmer Dijkstra werd alleen op de keeper afgestuurd, maar wist de voorsprong niet te verdubbelen. Makkinga ging meer druk zetten. Een offensief leverde een aantal corners op en ook werd de ploeg gevaarlijk uit vrije trappen. Keeper De Vries hield lang de nul, maar moest uiteindelijk toch 'vissen', na onoplettendheid achterin bij de thuisploeg: 1-1. Oldeholtpade ging door en nam het heft weer in handen. Een paar schoten op doel waren nog niet doeltreffend, maar even daarna werd het wel 2-1. Tom de Groot schoot hard op doel, de keeper kon niet klemmen en Jelmer Dijkstra was als eerste bij de bal om binnen te schieten. Oldeholtpade verloor in de eerste helft twee spelers. Kenny Houtman moest het veld geblesseerd verlaten. Even daarna werd Rick-Jan v/d Leest nagetrapt, buiten  het zicht van de scheidsrechter. Ook hij kon niet verder. Peter de Vries en Guus Hielkema waren de vervangers. Met de 2-1 stand werd er gerust. 
In de tweede helft ging het spel wat meer op en neer, maar toch had Oldeholtpade het beste van het spel. Wel was er veel balverlies aan beide kanten, doordat het moeilijk combineren was op het drassige veld. Guus Hielkema kreeg nog een goede kans nadat René Hielkema de bal op hem had teruggelegd. Zijn schot ging voorlangs.
Makkinga kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Arjen Bruinsma speelde de bal kort terug op keeper De Vries, hij schoot de bal nog wel weg, maar Makkinga kwam snel in balbezit. De kans werd goed uitgespeeld: 2-2. Oldeholtpade nam geen genoegen met een gelijkspel. De bezoekers waren wel tevreden met een punt en deden er alles aan om deze binnen te slepen. De geel-zwarten hadden veel overtredingen nodig om Oldeholtpade af te stoppen. De 3-2 viel 5 minuten voor tijd. Een voorzet werd door René Hielkema getoucheerd, waarna de hardwerkende Joshua van Weperen alleen voor de keeper op dook. Hij bleef koel en schoot de 3-2 binnen. Makkinga ging nog wel voor de gelijkmaker. Dit leverde nog twee kansen op. Keeper Mark de Vries bracht echter twee maal fantastisch redding en zo won Oldeholtpade volledig verdiend van de koploper.
Share

Agenda

 

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia

competitie

aanvang 14.00 uur

 

Donderdag 7 november

Algemene Ledenvergadering

aanvang :19.30 uur

 

 

 

 
   
   
   

 

2e hands artikelen

 

.