Oldeholtpade 1 hervat de competitie met zege op BEW

Op sportpark Olpae is Oldeholtpade de tweede seizoenshelft goed gestart. Na de afgelaste wedstrijd vorige week uit bij ODV heeft Oldeholtpade vandaag 3 punten gepakt tegen het stugge BEW uit Vledder. Na een ruststand van 1-1 trok Oldeholtpade in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. BEW eindige de wedstrijd met 9 man

In het begin van de wedstrijd was het aftasten voor bij de ploegen, na een lange winterstop kon er eindelijke weer gevoetbald worden. De eerste grote kans was voor BEW, de spits kon alleen op keeper Schonewille af maar hij kon redding brengen, terwijl de spits beter had kunnen afspelen op een meegelopen man. Aan de andere kant waren het spitsen Dijkstra en Elshof die gevaarlijk waren voor hun ploeg maar het net nog niet konden vinden. Een goede steekbal vanuit het middenveld van BEW kon worden onderschept, maar na een ongelukkige situatie schoot de spits en ging de van via Johan Ziel ongelukkig over Schonewille heen, 0-1. Oldeholtpade had wat recht te zetten na een slappe beginfase en ging opzoek naar de gelijkmaker. Bruinsma vond met een vrije trap Peter de Vries bij de tweede paal maar hij schoot net over. In de 39e minuut was het wel raak, Elshof breekt door op rechts en geeft goed voor op Dijkstra. Zijn inzet wordt gekeerd door de keeper waarna de bal bij Tijn Bokma terecht komt en deze koel in de hoek schoof, 1-1.

Direct vanaf de aftrap van de tweede helft was te zien dat Oldeholtpade voor de overwinning ging. Er werd meer druk gezet en dit resulteerde in enkel gevaarlijke voorzetten, die meestal een prooi voor de goed keepende Hielke Kemkers waren. Eén keer zat Kemkers er naast. Een goede voorzet van Rudie de Vries werd mooi binnen gekopt door Dijkstra, die voor de keeper gekomen was. Zo stond Oldeholtpade op een verdiende voorsprong. Het was zaak om scherp te blijven want scherpe counters zorgen nog voor gevaar van BEW. A-junioren Mike Maatman en Bart Halsema mochten invallen voor Rudie de Vries en Arjan mendel. In de 81e minuut kreeg de linksbuiten van BEW binnen de minuut 2 gele kaarten, dus rood. Hier profiteerde Oldeholtpade nog 1 keer van, na opnieuw goed voorbereidend werk van Elshof kon Bokma zijn tweede van de middag maken,3-1. In de 87e minuut kreeg nog een speler van BEW zijn tweede gele kaart en kon ook inrukken. Zo kreeg deze sportieve wedstrijd toch een gekleurd randje. Daarna waren er nog enkele kansen voor de ingevallen Bart Halsema maar deze kon hij niet verzilveren. Ook BEW kreeg nog een grote kans maar de inzet belande op de onderkant van de lat. Met een eindstand van 3-1 is Oldeholtpade de komende belangrijke periode op de juiste manier gestart.

Met de drie punten op zak kijkt Oldeholtpade reikhalzend uit naar volgende week, want dan staat de uitwedstrijd tegen koploper TLC op het programma. De achterstand van Oldeholtpade op TLC is 4 punten hoopt deze volgende week te verkleinen tot 1 punt. Deze topper in 5e klasse C wordt gespeeld op 12 februari op sportpark Rodenburg in Leek om 14.00 uur.