Oldeholtpade 1 terug in titelrace!!

Oldeholtpade heeft vanmiddag zeer goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap door koploper TLC te verslaan. Op sportpark Rodenburg in Leek wonnen de “blauwhemden” zeer verdienstelijk met 0-2. Doelpunten van Jelmer Dijkstra en Wilco Elshof zorgden voor een mooi middag voor de mannen van Klaas Jongsma.

De mannen moesten om 11.15 aanwezig zijn voor een bespreking en om samen te eten als voorbereiding op de wedstrijd. De soep ging er goed in en er werd op tijd vertrokken richting Leek. De Tolbert/Leek combinatie speelde vorige week ook gelijk waardoor het gat tussen de nummer 1 en 2 vier punten bleef en was voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag. Oldeholtpade moest winnen om het gat terug te brengen naar 1 punt.

Op een winderig sportpark werd er even na tweeën afgetrapt. Het eerste kwartier was volledig voor TLC waarin de ploeg verzuimde de score te openen. Een drietal goede mogelijkheden werden niet benut door de Groningers, mede door goed optreden van Bastiaan Schonewille. Oldeholtpade was wakker geschut en ging vol voor de overwinning. Na ongeveer een half uur spelen schoot Wilco Elshof raak, maar doordat hij in buitenspelpositie stond ging de treffer niet door. Vlak voor rust was het alsnog raak voor Oldeholtpade. Na een goede actie van Elshof aan de linkerkant van het veld belandde de bal voor de voeten van Jelmer Dijkstra. Dijkstra wist hier wel raad mee en werkte de bal over de doellijn. Een ideaal moment zo vlak voor de pauze om op voorsprong te komen voor Oldeholtpade.

Michiel Jonker bleef achter in de kleedkamer met een liesblessure en werd vervangen door broer Rick. In de tweede helft werd goed voetbal afgewisseld met slordigheden aan beide kanten. Onder leiding van Johan Ziel stond de verdediging van Oldeholtpade als een huis en werd er geen kans meer weggegeven. Doelpuntenmaker Dijkstra werd vervangen door de pijlsnelle A-junior Bart Halsema. Als Oldeholtpade wat effectiever was geweest in de tweede helft had de score nog wat hoger kunnen uitvallen, als was dat niet terecht geweest. Kansen werden door Elshof en Halsema verprutst. Vijf minuten voor tijd besliste Oldeholtpade de wedstrijd. Wilco Elshof passeerde makkelijk 3 Groningers en schoot de bal beheerst langs de keeper. De vreugde was groot bij alles en iedereen met een blauw hart. In de resterende minuten kwam Oldeholtpade niet meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal klonk er luidt gejuich van af het veld en vanaf de kant. De titelstrijd ligt weer volledig open in 5e klasse C!

De mannen van Klaas Jongsma beloonden zichzelf met deze verdiende overwinning en voeren de druk op TLC maximaal op. Volgende week staat de inhaal wedstrijd tegen ODV op het programma, tevens de laatste wedstrijd van de 2e periode. Als daar gewonnen wordt wint Oldeholtpade de 2e periode. Dit zou een mooi beloning zijn voor de mannen. Men moet waken voor onderschatting want in de laatste wedstrijd van de eerste periode ging het mis tegen FC Fochteloo, ten koste van alles willen de “blauwhemden” nu wel toeslaan.

Nieuwjaarsgala