Oldeholtpade 1 pakt periodetitel en koppositie

WIJNJEWOUDE – Oldeholtpade heeft afgelopen zondag een geweldige middag beleeft. De blauwhemden wisten het stugge ODV uit te verslaan met 1-2 en hebben daardoor de tweede periode gepakt. De doelpunten aan Oldeholtpade-zijde kwamen vanaf de schoen van Wilco Elshof en Harmen Schaap. Het feest was compleet toen bekend werd dat TLC de derby tegen Zevenhuizen had gelijkgespeeld. Door dit puntverlies is Oldeholtpade de nieuwe koploper in de 5e klasse C.

In het begin van de wedstrijd was het team van trainer Jongsma zoekende. ODV speelde heel opportunistisch en probeerde het Oldeholtpade met lange ballen moeilijk te maken. Na een fout op het middenveld, kon ODV er snel uit komen. Een schot van buiten de zestien meter kon nog worden gekeerd door Schonewille, maar de rebound werd beheerst ingetikt door ODV-speler Peter van Vliet. Na 5 minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord.

Dat er gewonnen moest worden, werd na dit doelpunt duidelijk te zien. Oldeholtpade was wakker geschut en kwam steeds beter in het spel. In de tiende minuut kwam Wilco Elshof een op een met de keeper. De spits wist echter de kans niet te verzilveren. Oldeholtpade drong meer en meer aan en creëerde een aantal mooie aanvallen. Een voorzet van Jelmer Dijkstra, na een hakje van Tijn Bokma, kon net niet worden binnen geschoten door Elshof. In de 36e minuut was het dan eindelijk raak. Een snelle ingooi van Bokma op Elshof werd na een fraaie solo langs de achterlijn binnen geschoten in de verre hoek door de spits. De verdiende 1-1 stond eindelijk op het scorebord. Voor rust creëerde Oldeholtpade nog een aantal kansen, maar vergat het zichzelf te belonen.

In de tweede helft zag het spelbeeld er hetzelfde uit: Oldeholtpade maakte het spel en ODV stond als een muur te verdedigen. De mannen van Jongsma kwamen gedreven de kleedkamer uit en wisten wat ze moesten doen: winnen. Een herhaling van een aantal maanden geleden mocht niet weer plaats vinden. Oldeholtpade verloor toen de eerste periode aan TLC door een gelijkspel in Fochteloo.

Het was moeilijk voetballen voor de heren uit Olpae. Echter had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken. In de 55e minuut had Elshof de 1-2 moeten maken. De paal stond dit feestje echter in de weg. De thuisclub bleef zich met hand en tand verzetten en Oldeholtpade kon niet echt 100% kansen creëren. Bijna werd de bal nog door een ODV-speler in het eigen doel gewerkt, ook dit keer stond de paal in de weg. In de 75e minuut kwam de bevrijdende treffer. Na een prima steekpass van Peter de Vries op Wilco Elshof kon de spits de bal voorgeven aan de vrijstaande Harmen Schaap. De verdediger tikte de bal langs de keeper en de 1-2 voorsprong was een feit. Het “Hoekstra-team” en tevens alle mee gereisde supporters waren in euforie. De overwinning kwam de laatste 15 minuten echter niet meer in gevaar, ondanks de tweede gele kaart van Rudie de Vries (81e minuut). Bart Halsema, ingevallen voor Dijkstra, had nog een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij liep zich vast op de keeper. Na het eindsignaal spatte de vreugde van de trainer, leiders, supporters en het team af. De afgelopen jaren was het steeds net niet, maar nu heeft Oldeholtpade dan eindelijk een prijs weten binnen te slepen: de tweede periodetitel.

Na de wedstrijd werd duidelijk dat TLC punten had laten liggen tegen Zevenhuizen. Het feest was compleet voor Oldeholtpade: periodetitel en koploper. Dit werd uitbundig gevierd in de kleedkamer en vervolgens in de eigen voetbalkantine. De mannen van Klaas Jongsma hebben zichzelf beloond en moeten de aankomende wedstrijden opperste concentratie houden om dan eveneens te winnen. Al met al, een geweldige dag voor Oldeholtpade 1.

Nieuwjaarsgala