Eenvoudige overwinning voor Oldeholtpade 1 op De Sweach

BEETSTERZWAAG - Oldeholtpade heeft afgelopen zondag een eenvoudige overwinning geboekt op sportpark “De Boskfinnen”. Het “Hoekstra-team” won simpel met 0-7 van VV De Sweach. De doelpunten kwamen van Rudie de Vries Wilco Elshof(3x), Jelmer Dijkstra, Peter de Vries en Harmen Schaap. Het was aan de koploper om deze status waar te maken, met een goede eerste helft waarmee een ruststand van 0-4 werd bereikt. In de tweede helft werd de score uitgebouwd naar 0-7.

De wedstrijd begon spectaculair, aan beide kanten waren er direct mogelijkheden. Binnen 10 seconden had Oldeholtpade al de kans om de score te openen. Een steekbal van Jelmer Dijkstra bereikte Wilco Elshof waarna de spits uit moeilijke positie het doel niet wist te vinden. Even later moest Bastiaan Schonewille redden op een schot uit de tweede lijn van De Sweach. Oldeholtpade was op zoek naar een snelle openingstreffer, deze viel uiteindelijk na 25 minuten spelen. Uit een corner van Arjan Mendel kon Rudie de Vries de bal, tussen 2 man, vrij aannemen en in het dak van het doel schieten. De Blauwhemden stonden goed te voetballen en Wilco Elshof beloonde dit spel met een treffer en verdubbelde de score. Daarna was het opnieuw Elshof die scoorde, tussen 5 man in controleerde hij de bal, vond een weg naar het doel, en scoorde. De geruchten gingen, dat als Elshof 3 keer zou scoren, een krat bier van de trainer zou komen. In de 43e minuut stuurde Peter de Vries met een prachtig steekbal Dijkstra de diepte in, Dijkstra gaf voor op Elshof en de aanvoerder wist hier wel raad mee. 0-4 en een krat bier verdiend.

In de tweede helft was niveau wat lager, Oldeholtpade hoefde niet meer en De Sweach had niet de kracht om echte kansen te creëren. In de 59e minuut kwamen Mike Maatman en Koen Zwartjens kwamen in het veld voor Rudie de Vries en Guido Wapstra. Na een goede aanval werd Wilco Elshof gevloerd in de zestien en kreeg Oldeholtpade een strafschop, Peter de Vries wist wel raad met dit buitenkansje. Met een lange bal vanuit de verdediging werd de snelle Dijkstra weggestuurd. Dijkstra omspeelde de keeper en schoot de 0-6 binnen. Wilco Elshof kreeg een behoorlijke tik op zijn enkel en werd vervangen door Bart Halsema. Het slot akkoord was voor Harmen Schaap, de mee opgekomen centrale verdediger bepaalde de stand op 0-7. Het was alweer het 8e competitie doelpunt voor Schaap, die nog nooit zoveel scoorde in 1 seizoen.

Een goede overwinning van de mannen van Jongsma, die ondertussen al 82 keer hebben gescoord dit seizoen. Volgende week staat de derby met laagvlieger Sport Vereent op het programma, Het “Hoekstra-team” trapt af om 14.00 op sportpark Olpae. Tot dan!