Oldeholtpade 1 doet goede zaken

OLDEHOLTPADE - Oldeholtpade elftal kreeg vanmiddag streekgenoot Sport Vereent op bezoek. Net als eerder dit seizoen(0-7) had het “Hoekstra-team” weinig moeite met het team uit Oldeberkoop. Een gehavend en erg jong team wist eenvoudig met 4-0 te winnen. Na een ruststand van 2-0 door doelpunten van Joshua van Weperen en Levi van der Heijden bepaalden Bart Halsema en Peter de Vries in de tweede helft de eindstand van 4-0.

Op een winderig sportpark Olpae was het zoeken in de beginfase voor Oldeholtpade. Door een aantal noodzakelijke omzettingen moesten de blauwhemden zichtbaar wennen. Toch werden er enkele kleine kansjes gecreëerd. Laagvlieger Sport Vereent winst een half uur stand te houden in Oldeholtpade. Na dat half uur opende Joshua van Weperen de score met een strak schot van net buiten zestien waarmee hij keeper Rick Hylkema kansloos liet. Zn vijf minuten voor rust verdubbelde Oldeholtpade de score. De van een blessure terugkerende Levi van der Heijden stiftte de bal prachtig over Hylkema heen en beloonde zijn rentree met een doelpunt. De mooie steekpass van Tijn Bokma moet hierbij ook even worden vermeld.

Na rust bleef Van der Heijden in de kleedkamer achter en werd vervangen door Maxim Kuiper. In de tweede helft was het spel af en toe slordig maar Oldeholtpade hield de controle over de wedstrijd. Z’n vijfentwintig minuten voor tijd maakt Bart Halsema er 3-0 van na goed voorbereidend werk van Maxim Kuiper. Guido Wapstra en Mike Maatman vervingen Joshua van Weperen en Bart Halsema. Een mooie aanval via Rudie en Peter de Vries eindigde de bal bij de vrijstaande Kuiper, die de bal net te ver achter zich kreeg en daardoor niet kon binnen knikken. In de slotfase wist Peter de Vries via een verdediger van Sport Vereent nog de 4-0 binnen te prikken. Een geweldige knal zorgde nog bijna voor de ere treffer voor Sport Vereent, maar het schot spatte uiteen op de lat. Als Oldeholtpade in het tweede bedrijf wat beter omging met de kansen, had de score zomaar nog hoger kunnen uitvallen. Maar opnieuw werd de “nul” gehouden door keeper Schonewille en zijn defensie, wat laat zien dat de achterhoede moeilijk te kloppen is. Al met al was het een eenvoudige middag voor Oldeholtpade tegen buurman Oldeberkoop en konden de 3 punten worden bijgeschreven.

De middag werd nog mooier toen duidelijk werd dat nummer twee TLC gelijk gespeeld had tegen Amboina. Hierdoor loopt Oldeholtpade 2 punten uit op TLC. Het “Hoekstra-team” 3 punten “los” van de nummer twee. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen Zevenhuizen, dat afgelopen weekend een punt wist te pakken op Terschelling.

Nieuwjaarsgala