Oldeholtpade 1 wint overtuigend van Zevenhuizen

Zevenhuizen - Oldeholtpade 1 heeft afgelopen zondag gedaan wat het moest doen. Het “Hoekstra-team” won overtuigend van opponent Zevenhuizen met 0-5 en behoud daarmee de koppositie in de 5e klasse C. Doelpuntenmakers deze middag waren Jelmer Dijkstra, Peter de Vries (3x) en Bart Halsema.

In het begin van de eerste helft kwam Oldeholtpade goed uit de startblokken. In de 3e minuut was het namelijk al raak. Bart Halsema gaf een uitstekende steekpass op spits Jelmer Dijkstra die de bal keurig in de touwen schoot: 0-1. Daarna volgde een periode waarin Zevenhuizen probeerde aan te dringen. Het resultaat was echter alleen een kopbal net over het doel. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Een sublieme pass van Tijn Bokma werd perfect aangenomen en ingeschoten met links door Peter de Vries: 0-2. Voor rust werd bijna op identieke wijze het derde doelpunt ingeleid. Dit keer schoot de Vries over en daarmee eindigde de eerste helft in een 0-2 voorsprong voor de blauwhemden.

Na rust zag het spelbeeld er hetzelfde uit: Oldeholtpade combineerde goed en Zevenhuizen was niet bij machte om het team van trainer Jongsma in de problemen te brengen. De wedstrijd werd vrij snel beslist. Dijkstra stuurde Peter de Vries weg en hij omspeelde de keeper en tekende voor zijn tweede goal: 0-3. Een paar minuten later was het dezelfde de Vries die scoorde. Een penalty, verkregen na een duwtje in de rug van Rudie de Vries, scoorde Peter de Vries in tweede instantie en maakte daarmee zijn hattrick compleet: 0-4. Vervolgens kwamen Mike Maatman, Freek Huismans en Maxim Kuiper binnen de lijnen voor respectievelijk Tijn Bokma, Joshua van Weperen en Peter de Vries. Het slotakkoord was voor Bart Halsema. Tien minuten voor tijd ontving de spits de bal na een goede dieptepass van Mike Maatman waarna hij beheerst af rondde in de lange hoek: 0-5. De laatste tien minuten waren aan Oldeholtpade-zijde slordig. Bastiaan Schonewille moest daardoor nog een keer in actie komen. Hij keerde een goed ingeschoten vrije trap en houd daarmee de derde keer op rij zijn doel schoon.

Het “Hoekstra-team” blijft door deze overwinning de koppositie behouden. Concurrent TLC won ook en daardoor blijft het spannend bovenin. Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen het “stugge” Fochteloo op het programma. Vorige keer kende de wedstrijd geen winnaar, alleen een verliezer: Oldeholtpade verloor toen door dit gelijkspel de periode.