Oldeholtpade 1 ook te sterk voor FC Fochteloo

OLDEHOLTPADE – Opnieuw werd een tegenstander over de knie van VV Oldeholtpade gelegd. FC Fochteloo werd door het “Hoekstra-team” aan de zegekar gebonden. Een vrij eenvoudige overwinnen. Mede door 2 doelpunten van 1e jaar A-junior Mark de Vries won Oldeholtpade met 4-1. De andere doelpunten werden gemaakt door Arjan Mendel en Rudie de Vries.

Na punt verlies bij Fochteloo in de eerste seizoenshelft, waarbij de 1e periode ook nog eens werd verloren had Oldeholtpade afgelopen zondag wat goed te maken. Op een zonnig en goed gevuld sportpark Olpae hadden de blauwhemden het lastig met het felle begin van gasten. De eerste kans was dan ook voor een spits van Fochteloo. De aanvaller brak door over rechts maar schoot te gehaast hoog over de goal van Bastiaan Schonewille. Aan de andere kant was er een goede kans voor Jelmer Dijkstra maar de spits kreeg de bal in 2 instanties niet langs de keeper. Bart Halsema viel al vroeg uit met een liesblessure, hij werd vervangen door Mark de Vries. Opnieuw volgde een aanval van de gasten over rechts, de bal werd hard en laag voor gezet maar kon niet worden binnen gewerkt bij de tweede paal. Hierna volgde een snelle aanval van Oldeholtpade waardoor het op voorsprong kwam. Een goede voorzet werd teruggelegd en de jeugdige Mark de Vries tekende voor de 1-0. Vlak voor de pauze kreeg Oldeholtpade een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Een scherpe trap van Arjan Mendel werd door niemand aangeraakt en viel bij de tweede paal binnen. Zo stond Oldeholtpade op een comfortabele 2-0 zo vlak voor de pauze.

In de tweede helft was het zaak om niet te verslappen en de tegenstander geen kans te geven. Geruime tijd bleef de 2-0 stand op het bord, maar mannen van Klaas Jongsma kwamen nauwelijks nog in gevaar. Z’n kwartier voor tijd was het opnieuw Mark de Vries die scoorde. Na een goede aanval ronde De Vries goed af. 10 minuten voor tijd deed Fochteloo iets terug. Een communicatie foutje achterin waardoor de bal bij de vrijstaande spits terecht kwam en deze de bal in het lege doel kon schuiven. Zelfs Joshua van Weperen kon de bal niet meer van de lijn keren. Vlak voor tijd werd een strakke vrije trap van Van Weperen nog goed binnen gekopt door aanvoerder Rudie de Vries. Hiermee werd de eindstand bepaald, 4-1.

Een goede wedstrijd van het “Hoekstra-team” leverde weer 3 punten op. Naaste belager TLC won ook waardoor het gat tussen beide teams 3 punten blijft in het voordeel van Oldeholtpade. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen S.C. Makkinga, dat afgelopen weekend met 5-0 verloor op Terschelling.

Nieuwjaarsgala