Oldeholtpade JO15-1 wint in Emmeloord

Op het kunstgras van SC Emmeloord heeft Oldeholtpade J015-1 vanmiddag een 1 - 0 achterstand omgebogen naar een 1 - 2 overwinning. In de eerste helft leek het er niet op dat Oldeholtpade met drie punten naar huis zou gaan. Er werd slordig gespeeld en ook qua inzet liet het te wensen over. De ruststand was dan ook 0 - 1 in het voordeel van SC Emmeloord. De tweede helft daarentegen was van de kant van Oldeholtpade veel beter. Nu zaten de spelers van het Loonbedrijf Huismans- team er korter op. De tweede bal was steeds vaker voor Oldeholtpade en beetje bij beetje werd Emmeloord teruggedrongen op eigen helft. Dikke kansen leverde dit vooralsnog niet op, maar de gelijkmaker kon niet uitblijven. Uit een vrije trap van de zijkant verkeek de keeper zich en invaller Stef Kleinsmit tikte de bal tegen het net.
Deze gelijkmaker zorgde er voor dat Oldeholtpade met nog meer arbeid en inzet ten strijde trok tegen Emmeloord om de volledige winst naar zich toe te trekken. Dit lukte uiteindelijk toen Wouter de bal langs de keeper kon schuiven nadat Syas de bal had ontfutseld van Emmeloordse verdediging.
Hierna kwam nog het enige wapenfeit van SC Emmeloord. Uit het niets kwam uit een kluts de bal plotseling bij een speler van Emmeloord die de weg naar het doel vrij voor zich zag. Hendrik kon hem echter nog inhalen en met een sliding van achteren tikte hij de speler van Emmeloord aan. Hendrik, en met hem Oldeholtpade, kwam hier goed weg want de scheidsrechter gaf slechts een vrije trap net buiten de zestien. Emmeloord mistte de vrije trap en kon de rest van de wedstrijd geen vuist meer maken.
Uiteindelijk een, toch wel, verdiende, overwinning waarbij vermeld moet worden dat het van beide kanten geen beste wedstrijd was.
Volgende week wacht ons thuis MSC J015 - 2.